Sepsiszentgyörgy és Székelyudvarhely az új helyszín: Költözni kényszerülnek

A Déva elleni meccs volt az utolsó, amit hazai pályán játszottak idén a teremlabdarúgók            Fotó: László F. Csaba

Az Erőss Zsolt Aréna felújítási munkálatai miatt mindkét teremben érdekelt felnőtt csíki csapat költözni kényszerül. A munkálatok a Csíkszeredai VSK „másodosztályú” kosárlabdacsapatát, illetve a Csíkszeredai Imperial Wet teremlabdarúgó-csapatát érinti.

Külső és belső felújítás alatt áll a csíkszeredai Erőss Zsolt Aréna, a kivitelező most érkezett ahhoz a fázishoz, hogy megkezdi a belső munkálatokat. Ez érzékenyen érinti a Csíkszeredai VSK férfi kosárlabdacsapatát, illetve a Csíkszeredai Imperial Wet teremlabdarúgó-csapatát.

Januárban lesz használható a sportcsarnok
A munkálatokról már korábban értesítette a lakosságot Csíkszereda Polgármesteri Hivatala, amelyben tájékoztatják mind a klubokat, mind a sportolni vágyókat.
„Az Erőss Zsolt Aréna átfogó javítása miatt október utolsó hetén felfüggesztik a sportcsarnokban zajló tevékenységeket. Csíkszereda Polgármesteri Hivatala a sportolók és a szurkolók megértését kéri, ezzel együtt a mostaninál sokkal korszerűbb, biztonságosabb létesítményt ígér. Csíkszereda polgármestere és a helyi Tectum Company Rt. szeptember 10-én mintegy 3,5 millió lej értékben írt alá kivitelezési szerződést az Erőss Zsolt Aréna átfogó felújítására. A saját beruházás külső és belső felújítást is magában foglal: megoldják az esővíz-elvezetést, rendezetté válik a főbejárat és fedetté a fölötte levő terasz, biztonságossá teszik a lépcsőket, burkolják a lelátók padlózatát, felújítják a pálya felületét. A kivitelezőnek négy hónap áll rendelkezésére a munka elvégzésére” – áll a közleményben.

Hogyan tovább?
A felújítási munkálatok két csíkszeredai csapatot hoztak kényszerhelyzetbe. A Csíkszeredai VSK „másodosztályú” kosárlabdacsapata az év hátralevő részében a hivatalos mérkőzéseit Sepsiszentgyörgyön fogja letudni. A Lászlófy Botond vezényelte csíkiak edzéseiket a Márton Áron Főgimnázium mögötti teremben fogják megtartani. Ugyanakkor, amint azt egy korábbi lapszámunkban Lászlófy megjegyezte, szeretné, ha egy héten legalább egy alkalommal Sepsiszentgyörgyön, a hivatalos meccseik helyszínén tudna edzéseket dirigálni.
Ugyancsak kényszerhelyzetbe került a teremlabdarúgó-bajnokság címvédője, a Csíkszeredai Imperial Wet alakulata is. A címvédő hivatalos meccseit Székelyudvarhelyen fogják lejátszani, míg az edzéseiket ők is a város egyetlen szabvány méretű parkett borítású termében, a Márton Áron Főgimnázium mögötti tornateremben fogják megtartani. Egyébként az Imperial Wet jövő héten máris három meccset kell letudjon. Hétfőn Kolozsváron vendégeskednek a Clujana otthonában, majd szerdán és szombaton Székelyudvarhelyen egyaránt 16 órától a Temesvári Informaticát, illetve a Dunărea Călărași-t fogadják.

Darvas Attila

Kapcsolódó cikkek:

14,240RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb