2021, január 28, csütörtök.
custom_html_banner1

Sepsibükszádig együtt kerekezett a mezőny

Székelyföld Kerékpáros Körversenyének első szakaszán a 88 fős mezőny egészen Sepsibükszádig együtt kerekezett. Ekkor viszont a Vino Astana Motors sportolója, Yevegeniy Fedorov meglépett, és behozhatatlan előnyre tett szert.

Minden sportoló rajthoz állt a XIV. Székelyföld Kerékpáros Körverseny első szakaszán, azaz a 175,62 km-es Kastély-etapon, amely ebben az évben „csak” Kovászna megyét érintette.

A mezőny Sepsiszentgyörgyről indult, majd a Kovászna – Kézdivásárhely – Bálványos –  Sepsibükszád – Barót – Sepsiszentgyörgy útvonalat követte.

Rögtön a rajtot követően máris akadt kiesője a szakasznak, majd szép sorjában többen is csatlakoztak hozzá. Közben a Sepsiszentgyörgy – Kézdivásárhely közti oldalszél sem könnyítette a sportolók dolgát.

A mezőny hamarosan háromra szakadt, de az első kettő Kézdivásárhelyen egymásra talált, és innentől kezdve együtt haladtak. Kósza szökési kísérletek folyamatosan voltak, de 10 másodpercnél nagyobb előnyt senkinek nem sikerült megszereznie. Az első hegyi hajrára, Bálványosra, együtt érkezett a mezőny, ám ekkor az élboly és a leszakadt boly között egyre nagyobb lett a különbség, amely a verseny végéig folyamatosan nőtt.

Változás a versenyben a Sepsibükszád – Mikóújfalu közti, mindössze 6 km-es távon állt be. Ekkor a kazah Vino Astana Motors sportolója, Yevgeniy Fedorov szökési kísérlete kifizetődő volt, és nem tudták tartani vele a lépést. A kazah helyenként 50 km/órás sebességet diktált. Nyomában csupán a Mazowsze Serce Polski kerekese, Jakub Kaczmarek bírta a tempót, de Lügetnél már ő is egy percet kapott. Sőt utóbbit Előpataknál befogták, Fedorovot viszont nem tudták, aki előnyéből végül több mint fél percet megtartott a célig.

Fedorovot több mint 20 fős boly követte. Másodiknak a prológ harmadikja, Stanislaw Aniolkowski (CCC Developement Team) ért be a célba, míg utána Banaszek Norbert következett.

Az élboly és az őket követő boly között már óriási volt a leszakadás. Érdekes lesz a pénteki Király-etap, amikor a mezőny Csíkszeredába költözik!

Kastély-etap

1. Yevgeniy Fedorov (Vino Astana Motors) 4 óra 1.21 perc; 2. Stanislaw Aniolkowski (CCC Developement Team) +39 mp h.; 3. Banaszek Norbert (Mazowsze Serce Polski) a. i.

Augusztus 7. – Király-etap

Ma a mezőny Csíkszeredába teszi át székhelyét. Csíkszereda indulással és érkezéssel kerül sor ugyanis a Király-etapra. A 198,44 km-es szakasz négy hegymenetet és három sprintet tartogat. Igazi kihívás lesz a sportolók számára a Csíkszereda – Gyergyószentmiklós – Borzont – Parajd – Székelyudvarhely – Szentegyháza – Csíkszereda szakasz. Ez az etap bizonyára jelentősen megrostálja majd a mezőnyt.

Útlezárások, forgalomkorlátozások 

A mezőny áthaladása során forgalomkorlátozásra kell számítani az alábbi útvonalakon:

Gyergyószentmiklós: Gábor Áron utca – Szabadság tér – Kossuth Lajos;

Székelyudvarhely: Orbán Balázs utca – Tamási Áron utca – Városháza tér – Kőkereszt tér – Bethlen Gábor utca – Bethlenfalvi út;

Csíkszereda: Hargita utca – Nagyrét utca – Temesvári sugárút – Szabadság tér

Szombat, augusztus 8. – Félszakaszok

III. A félszakasz, 2020. augusztus 8. (6,1 km), 10.00: Tolvajos-tető – Hargitafürdő. – A III. A félszakasz során teljes útlezárásra kerül sor.

III. B félszakasz, 2020. augusztus 8. (122 km), 16.30: Csíkszereda – Csíkrákos – Csíkszépvíz – Csíkszereda – Csíkszentkirály – Csíkszentimre – Tusnád – Csíkszentmárton – Csíkbánkfalva – Csíkszentlélek – Csíkszereda – hét kör Csíkszereda utcáin.

A mezőny áthaladása során forgalomkorlátozás lép érvénybe.

Csíkszereda:

16.30–16.35 (forgalomkorlátozás): Szabadság tér – Temesvári sgt. – Nagyrét utca

17.10–17.25 (forgalomkorlátozás): Taploca utca – Márton Áron utca – Decemberi forradalom utca – Temesvári sgt. – Vár tér – Szász Endre utca – Hóvirág utca – Brassói út


Kapcsolódó cikkek:

14,356RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb