Senkit nem zártak ki

Kisérettségi

91

A tegnapi magyar nyelv és irodalom vizsgával lezárult a nyolcadik osztályosok számára szervezett képességfelmérő vizsgák sora.

Idén Hargita megyében 2640 elemi iskolát végző diák jelentkezett a képességfelmérő vizsgára, de a hétfői első, román nyelv és irodalom vizsgán végül 2528-an jelentek meg. A következő, szerdai megmérettetésre, a matematikavizsgára még kevesebb, 2524 diák ment el szerte a megyében. A kisérettségi utolsó vizsgáját, a magyar nyelv és irodalmat tegnap ejtették meg, amelyre 2115 magyar anyanyelvű diák jelentkezett – tudtuk meg Görbe Péter főtanfelügyelőtől. Hozzátette: idén senkit nem zártak ki a vizsgáról.
– Azok a gyermekek, akik végül nem jelentek meg a vizsgán, feltehetően azért tették ezt, mert nem szeretnének középiskolában továbbtanulni, illetve vannak olyanok is, akik már most tudatosan inasiskolába készülnek. Természetesen az őszi pótvizsgán még lehetőségük lesz megjelenni, és a fennmaradó középiskolai helyekre bejelentkezni, ha meggondolják magukat – részletezte a főtanfelügyelő.
Amint tőle értesültünk, több településen is a szerda reggeli kezdés csúszott mintegy 15-20 percet, mivel az iskolákban nem volt áramellátás az éjszakai viharokat követően. Az áramszolgáltató szakemberei azonban időben cselekedtek.
A vizsgaeredményeket jövő kedden, június 19-én függesztik ki, és aznap 19 óráig lehet óvásokat benyújtani. A fellebbezéseket követő végleges eredményeket június 23-án teszik közzé.

Márk Boglárka

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.