Semmi hurrá, nem nyaralunk!

1 749

A nyaralás a téma, hiszen úton-útfélen ajánlatokba botlunk: tengerpart, hegyek, wellness-turizmus, egzotikusnál egzotikusabb helyek, melegebb éghajlat, esetleg hidegebb kicsit, riviérák és szigetek. Úgy néz ki azonban, hogy nekem mind jöhetnek a reklámokkal, ebben a szezonban ismét a röghöz kötöttséget fogom gyakorolni. Nem azért, mert nem engedhetnék meg magamnak néhány napos kiruccanást, hanem azon egyszerű oknál fogva, hogy rájöttem, itthon is van tenni- és látnivaló bőven. Lehet, hogy lesajnálnak, de be kell vallanom, hogy a gyermekkori pionírtáborokat leszámítva, nem volt túl gyakran részem szervezett utazásban. Egyszer voltam Törökországban, de az a kirándulás teljesen másról szólt. Akkor még a bazárlátogatás divatját éltük, a seftelés korát, amikor az volt a cél, hogy a „turisták” minél több cuccot hozzanak. Meg is bántam, mert Isztambulból egyórás villámlátogatáson kívül csak meggémberedett tagjaimra, a derék- és főfájásra emlékszem. Párizsba Pestről mentem, de az egy kicsit olyanra sikerült, mint egy gyárlátogatás, hiszen egy nap alatt kellett (volna) megnézni a várost, a múzeumokat.
Ha tehetem, magam szervezem az útjaimat. Szuverén módon szeretem bejárni időnként a Felvidéket, Ausztriát, Svájcot. Rómát is a magam erejéből és a magam eszével láttam kétszer. Ez idáig ennyi sikerült, de nem vagyok elégedetlen. A konferenciákra való utazások sem igaziak, mert még annyival sem szolgáltak, mint a turistautak, lehettek hét határon túliak is, inkább csak a stresszről szóltak, s alig vártam, hogy hazaérjek.
Itt van a nyár, megvolna hozzá az utazási kedv. Megállok a Tábor utcában, arccal a Szejke irányába fordulok. Nagyjából ez lehet az északi irány. Tudom, hogy jobbra a nap kél, bal oldalt meg nyugszik, dél meg ott van a hátamnál. Arra gondolok, hogy itt, száz kilométeres sugarú körben hány település, hely, hegy, domb, völgy lehet, ahol még nem jártam! Mennyi titok van számomra a közelben. Idén ilyen közeli témák munkálnak bennem. Semmi távoli kékség, csak földönjáró és hazai a vágy. Ez is bőven elég a mostani hangulatomhoz.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.