Segítségnyújtás járvány idején: Mozgósították tagjaikat az önkéntes tűzoltó-alakulatok

19

A helyi önkéntes tűzoltó-alakulatok is kiveszik a részüket a közösségért végzett munkából a szükségállapot idején is. Az alakulatok tagjai minden Hargita megyei településen besegítenek a 65 év felettiek ellátásába, emellett tűzoltói tevékenységüket is végzik szükség esetén.

A szükségállapot bevezetésével a helyi önkéntes tűzoltó-alakulatok a megyei tűzoltó-parancsnokság alárendeltségébe kerültek. Emellett a legtöbb településen már megszervezték az önkéntes segítségnyújtást a 65 év feletti személyek, betegek vagy mozgáskorlátozottak részére – mondta érdeklődésünkre Barti Tihamér, Hargita Megye Tanácsának alelnöke.
Az önkéntes alakulatok segítő munkáját a legtöbb településen már megoldották: a helyi önkormányzat által kiállított lista alapján a falurészeket egymás között felosztva fognak segíteni az igénylőknek az élelmiszerek és a gyógyszerek beszerzésében, hogyha igény van rá, az utaztatást és az otthoni munkában való besegítést is megoldják – tette hozzá Barti Tihamér.
Csík-, Udvarhely- és Gyergyó­széken egyaránt minden településen két alakulati tag áll készenlétben, hogy segíteni tudjon a rászorulóknak – fogalmazta meg Hargita Megye Tanácsához eljuttatott levelében Albert Csaba, a Hargita Megyei Önkéntes Tűzoltók Szakmai Egyesületének elnöke.
Az önkéntesek a szükséges felszerelésekkel – kesztyű, maszk, fertőtlenítőszer – el vannak látva, a megvásárolt termékeket elhelyezik az ajtóban, hogy ne kerüljenek közvetlen kapcsolatba a fertőzésnek leginkább kitett korosztállyal.
A segítségkéréseket az ote.hargita@gmail.com e-mail-címre vagy a 0744–633515-ös telefonszámra várják: az egyesület elnöke a legrövidebb időn belül továbbítja majd az igényléseket az illetékes önkéntes tűzoltóságoknak.

Boncina-Székely Szidónia

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek