Segítség gyergyói fiataloknak

71

Karrierprogramot indított a Gyer­gyói Közösségi és Szociális Erő­forrásközpont. A cél az, hogy gyer­gyói egyetemisták számára biztosítsanak információkat munkahelyekről, ösztöndíjakról, képzésekről.

Karrier-támogató programot hirdetett december végén a Gyergyói Közösségi és Szociális Erőforrásközpont. A felhívásban azt írják, a Gyer­gyószentmiklóson és máshol tanuló gyergyói egyetemistáknak szeretnének segítséget nyújtani abban, hogy munkahelyekről, ösztöndíjakról és fejlődési lehetőségekről kapjanak információkat. Aki jelentkezne a programba, annak egy egyszerű űrlapot kell kitöltenie. A jelentkező neve mellett azt kell megadnia, hogy milyen városban, milyen egyetemen, annak milyen szakán tanul. A kérdések között szerepel az is, hogy az egyetem elvégzése után a fiatal szeretne-e hazatérni Gyergyóba, s a végzettségét hogyan tudná hasznosítani, illetve milyen fejlesztési projektben venne részt. Az űrlap megtalálható az eroforraskozpont.ro honlapon. Az egyetemisták névsorának és elérhetőségének összegyűjtése után az erőforrásközpont hírlevelet küld a programhoz csatlakozóknak a kínálkozó lehetőségekről. Közösségi oldalon hoztak létre csoportot, hogy az egyetemisták egymással kommunikálni tudjanak, tapasztalataikat megosszák. Emellett az egyetemisták kérdéseire is válaszolnak, s pályázataik elkészítésében is segítséget nyújtanak. A jövőben tervezik, hogy képzéseket indítanak, valamint egyéni karriertámogatást és életpálya-tanácsadást is szeretnének biztosítani a gyergyói fiataloknak. Az erőforrásközpont az elmúlt hónapokban már közel száz egyetemista adatait gyűjtötte össze, nekik már küldtek hírlevelet ösztöndíjakról, képzésekről, projektekről.
Az erőforrásközpont egyébként már eredményeket is fel tud mutatni az egyetemisták segítése terén, ugyanis több általuk támogatott fiatal nyert ösztöndíjakat, felvételezett sikeresen képzésekre, pályázott programokban való részvételre.

HN-információ

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.