Segítség egyedülálló időseknek

Ingyenes szállítás a temetőkbe és vissza

84

November 1-jén, mindenszentek napján elszállítják, elkísérik a csíkszeredai temetőkig azon egyedülálló idős személyeket, akiknek erre szükségük van – tette közzé nemrég Facebook-oldalán a csíkszeredai Száva Emese. A térségünkben kevésbé ismert kezdeményezést budapesti példa alapján hirdette meg a fiatal nő, aki így kíván segíteni azon időseknek, akik szeretnék meglátogatni hozzátartozóik sírját, járóképesek, de egyedül nem tudnak elmenni a temetőkig, és nincs, aki nekik ebben segítsen.

Elviszik a szépkorúakat sírban nyugvó szeretteikhez. Együttérzés Fotó: archív

Az ingyenes felajánlás eddig nem talált nagy visszhangra, a kezdeményező úgy véli, talán nem jutott el a lehetőség híre a rászorulókhoz. Azzal is lehet segíteni, ha továbbadják a hírt: aki látja a felhívást és tud olyan szomszédról, ismerősről, akinek szüksége van a támogatáshoz ahhoz, hogy eljusson a temetőbe gyertyát gyújtani szerettei sírján, az szóljon neki, ismertesse vele a lehetőséget.
Autóval elmennek a jelentkező idősekhez, elszállítják őket a temetőkig, ott megvárják, majd hazaszállítják őket. November 1-jén 10–11 óra között a Kalász lakótelepi temetőt meglátogatni kívánó személyekért mennek el, 13–14 óra között a Szentlélek utcai temetőt meglátogatni kívánó személyekért, 16–17 óra között pedig a vasútállomáshoz közeli, régi temetőt meglátogatni kívánó személyekért. Mindhárom temetőben 40 percet várakoznak. A szállítás ingyenes. Az érdeklődők október 31-ig jelentkezhetnek a 0746–959006-os telefonszámon.

R. Kiss Edit

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek