Segítenék a turisztikai cégeket az újraindulásban

Felmérést végeznek a járvány hatásairól Borszéken

58

Kérdőíves felméréssel fordult a turisztikában érdekelt cégekhez és a lakossághoz Borszék önkormányzata. A válaszokból azt szeretnék megtudni, milyen mértékben érintették a járvánnyal kapcsolatos intézkedések a lakosságot, illetve mi a véleményük a városháza járvány alatti kommunikációjáról. A cégeket személyesen keresték meg: a visszajelzések alapján szeretnének megoldásokat találni a turizmussal kapcsolatos nehézségekre.

Online kérdőívet tett közzé múlt héten Borszék önkormányzata: a lakosság felé intézett kérdések célja kideríteni, milyen hatással volt a két hónapos szükségállapot a mindennapi életre. Emellett a városháza intézkedéseiről is kikérik a véleményüket, a válaszokat május 15-ig várják.
– Amennyiben kapunk egy helyzetképet, fogjuk tudni, milyen segítséget kellene nyújtani az elkövetkező időszakban, mire van igény. A 65 év felettiek véleményére is kíváncsiak vagyunk, hiszen igyekeztünk számukra minden támogatást megadni, és amennyiben a hatásköreink engedik, a jövőben is segíteni fogunk a járványidőszakban – közölte Mik József polgármester.
A polgármesteri hivatal munkatársai a turisztikai profilú vállalkozásokhoz kérdőíveket juttattak el: szeretnék felmérni, milyen mértékben érintette őket a járvány, hány alkalmazottat kellett elbocsátaniuk.
– A cégekkel telefonon is egyeztettünk, kértük őket a kérdőív kitöltésére, hiszen kíváncsiak vagyunk, mi az igényük, és mit tudunk mi nyújtani számukra. A Romániai Fürdővárosok Országos Szövetsége adókedvezménnyel kapcsolatos segítségkérést fogalmazott meg a kormány felé, de ezzel kapcsolatban még nincsenek konkrétumok. A turisztikai promóciós adót értelemszerűen ebben az évben nem fogjuk behajtani a cégektől – nyilatkozta Mik József polgármester, hozzátéve, hogy amint megérkeztek a visszajelzések a cégektől, szeretnének egyeztetni velük. Várják ugyanakkor a törvény megjelenését, amely a vészhelyzet ideje alatt meghatározza majd a turisztikai egységek tevékenységét és az ezzel kapcsolatos járványügyi intézkedéseket.

Boncina-Székely Szidónia

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.