Segély érkezett: Tisztasági csomagok

127

Tisztálkodási szereket kapnak rászoruló családok az Európai Unió támogatásával. Gyer­gyó­szentmiklóson tegnap kezdték a csomagok kiosztását a szociális segélyben és családi pótlékban részesülőknek.

Sorban álltak tegnap a segélyért Gyergyószentmiklóson                                                           Fotó: Lázár Hajnal

Néhány évvel ezelőtt rendszeresen érkezett az országba az Európai Unió intervenciós alapjából biztosított élelmiszersegély. Legutóbb 2016-ban osztottak élelmiszercsomagot Gyergyószentmiklóson, akkor több mint kétezren kaptak. A 2008/784-es kormányrendelet értelmében idén ismét segélyt adnak a rászorulóknak, ezúttal higiéniai csomagot kapnak szintén uniós támogatással – közölte Kertész László, a polgármesteri hivatal szóvivője.
A segélyeket tegnap kezdték osztani a régi kórház épületénél, a Kórház utca 1. szám alatt. A szociális segélyben részesülők, valamint a családi pótlékra jogosultak kapnak ezúttal segélyt. Fontos tudnivaló, hogy a csomagot kizárólag személyesen lehet átvenni és fel kell mutatni a személyazonossági igazolványt. A csomagban fogkefék és fogkrém, sampon, szappan és mosószerek vannak. Mindezt személyenként adják, így egy-egy népesebb család kisszekérrel vitte el az adományt.
A jogosultakat munkanapo­kon 12 és 14 óra között várják a régi kórház épületéhez, mindenki sorszámot kap, majd azzal veheti át a neki járó dobozokat. Ezúttal 922 csomagot osztanak ki.
A szóvivő elmondta azt is, várhatóan idén további segélyek is érkeznek majd, az időpontról és tudnivalókról időben tájékoztatja az érintetteket a polgármesteri hivatal.

Lázár Hajnal

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek