2020, december 3, csütörtök.
custom_html_banner1

Hirdetés

Sebestyén nyerte a Margitta-kupát

Ötödik alkalommal került sor az országúti kerékpáros Margitta-kupára, amelyet szombaton tartottak. A viadalon jelen volt a csíkszeredai Tusnad Cycling Team is, a versenyt a csíki csapat sportolója, Sebestyén Szabolcs nyerte.

[dropcap]S[/dropcap]zombaton rendezték az országúti kerékpáros Margitta-kupát, a viadal ötödik kiadását Sebestyén Szabolcs, a Tusnad Cycling Team sportolója nyerte. A csíki csapat sportolói gyerek-, ifjúsági és elite kategóriákban álltak rajthoz. Az ifjak számára a viadal tapasztalatszerzés szempontjából volt fontos, és nem utolsósorban felkészülésnek is betudható a Junior-kupa szeptember 26-án sorra kerülő harmadik szakaszára.
Az elite kategóriában versenyző Novák Károly Eduárd és Sebestyén Szabolcs jól indította a versenyt, segítették egymást és végül Szabolcsnak sikerült győztesként a dobogó első fokára állnia. „Első alkalommal vettem részt a margittai versenyen, a pálya azonban ismerős volt számomra, mivel a 2013-as Román Kerékpáros Körversenyen ugyanez volt az időfutam útvonala. Jó formában érkeztem Margittára, a hónap eleji Bolgár Körverseny is segített ebben. A verseny elején Novák Ede sokat segített, jó tempót diktált. A visszafordító előtt egy magyar sportoló támadást indított, én mentem vele, így szökésbe kerültünk. Ez sikeresnek bizonyult, eltávolodtunk a mezőnytől és az utolsó 2 kilométeren szerre támadtuk egymást, majd a végén az utolsó emelkedő döntött, ahol nekem jött ki jobban a lépés és sikerült megnyerni a versenyt. Örülök ennek a győzelemnek, erőt ad a szezon hátralevő versenyeihez és fenntartja a motivációmat” – összegzett a TCT-s Sebestyén Szabolcs.

HN-összeállítás

Kapcsolódó cikkek:

14,239RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb