Sapientiasok vezérletével sikeres nyitány: Mínusz háromról álltak fel

30

Szerbia ellen elkezdte a Litvániában zajló Divízió II/A csoportos U20-as jégkorong-világbajnokságot a romániai válogatott. A többségében székelyföldi játékosokból álló keret mínusz háromról felállva nyert.

A többségében székelyföldi játékosokból álló romániai U20-as jégkorong-válogatott elkezdte világbajnoki szereplését Vilniusban a Divízió II/A csoportban. Első ellenfelük Szerbia volt, akik alaposan meglepték a papíron esélyesebb romániai csapatot és az első 20 percben háromgólos előnyre tettek szert.
Az állás nem is változott egészen a meccs közepéig. Ekkor szép lassan kezdett kijönni a különbség a felek között: Karda góljával, illetve Filip duplájával 40 perc után máris egyenlő volt az állás. A záró­felvonásban a Sapientia U20 játékosa, Gecse Olivér két gólja pedig eldöntötte a három pont sorsát.
A Sapientia játékosai, egyébként minden gólban benne voltak. Karda, illetve Gecse első góljánál Szabó Zsolt volt a gólpasszos, Filipet Gecse és Ilyés szolgálta ki, míg Gecse második találatánál Silló volt az asszisztos.

Divízió II/A csoportos világbajnokság
1. forduló: Szerbia – Románia 3–5 (3–0, 0–3, 0–2) /Po­povics (8.), Mladenovics (17.), Mirkov (19.), illetve Karda (30.), Filip (32., 39.), Gecse (41., 51.)/; Nagy-Britannia – Japán 3–6 (0–1, 1–2, 2–3). A Litvánia – Spanyolország mérkőzés tegnap este lapzárta után ért véget.
A mai műsor: Japán – Románia (12), Spanyolország – Szerbia (15.30), Litvánia – Nagy-Britannia (19).

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek