Sakksuli (355.)

42

Sakkverseny Csíkszeredában
A csíkszeredai Jövő Sakk Klub a Hargita Megyei Sportigazgatóság támogatásával és a Petőfi Sándor Általános Iskola segítségével Karácsony-kupa és Mikulás-kupa elnevezésű sakkversenyt rendezett, melyen négy korcsoportban 65 tanuló vett részt. Az 5 fordulós svájci rendszerű torna érmesei az U8 kezdő lányoknál: Nagy Tímea, Antal Tímea és Kecseti Laura, az U8 kezdő fiúknál: Szász Ábel, Bajkó Miklós és Kiss Balázs. Az U8 haladó lányoknál Kurkó Vivien, Silló Réka és Fekete Bernadett, az U8 haladó fiúknál Szőcs Krisztián, Szabó Örs és Csóti Hunor volt a sorrend. Az U10 lányoknál Lőrincz Szaffi győzött Balázs Emőke és Dobrin Dianna előtt, az U10 fiúknál Hadnagy Gergő Ádám, Erdély Andor és Sipos Tamás volt a sorrend. A 12 éven aluli fiúknál Kiss Zsolt végzett az élen Léstyán Péter és Balázs Szabolcs előtt, az U12 lányoknál 1. László Kata, 2. András Dorottya. Az első helyezettek serlegeket, minden résztvevő pedig érmet és ajándékcsomagot kapott!

Sakkverseny Sepsiszentgyörgyön
Vasárnap 50. alkalommal rendeztek Sepsiszentgyörgyön Elekes Dezső Emlékversenyt, melyen a 34 résztvevő 7 fordulós svájci rendszerben 15-15 perces és lépésenként 3-3 másodperces bónuszidős játszmákat játszott. A versenyt a prázsmári Claudiu Holovac nyerte 6 ponttal a brassói Aurelian Groapă (5,5 pont), a sepsiszentgyörgyi László Zoltán (5 pont) előtt. A csíkszeredai Jövő Sakk Klub versenyzői közül Szakáts István 5 pontot (4. hely), az egyedüli ifjúsági résztvevő Léstyán Péter 4,5 pontot, Ördög Róbert 4 pontot, míg Szebeni-Jánosi Pál 4 pontot szerzett.

Kombináció
A Sepsiszentgyörgyön lezajlott Elekes Dezső Emlékverseny utolsó fordulójában a 9 éves Léstyán Péter (Jövő SK) tisztet áldozott az Imre Tibor elleni játszmában, és a kialakult ábraállásban felfedett kettős sakkal végződött mattal nyert: 1.Hc4!! Vd3 2.Be8 matt. Persze 1.Be8+!! Be8 2.Fd6+ Ka8 3.Fc5 is nagy anyagi előny lett volna világos számára.

Biró Sándor

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek