Sajgó Balázs lelkiigazgató marad

Egy munkakört vállal a továbbiakban

374

Elbúcsúzott a gyergyó­szent­miklósi Szent István-plébániától, a templomba járó hívektől Sajgó Balázs lelkipásztor. Három évvel ezelőtt a Gyulafehérvári Caritas lelkiigazgatói munkaköre mellett vállalta, hogy a plébánia lelkipásztora lesz, most úgy döntött, a továbbiakban nem tudja mindkét feladatot ellátni.

Elbúcsúzott a híveitől a lelkipásztor. Régi munkakörét választotta
fotó: nagy levente

Sajgó Balázs lelkipásztor három évet dolgozott együtt Keresztes Zoltán plébánossal a gyergyószentmiklósi Szent István-plébánián. A feladatot azonban nem vállalja a továbbiakban, vasárnap a szentmise után búcsúzott a hívektől.
Mint elmondta, életének egyik legnehezebb, de legszebb időszaka volt a Gyergyószentmiklóson töltött idő. Főként azért találta nehéznek, mert két helyen kellett szolgálatot teljesítenie, az utóbbi egy évben pedig az egészségi állapota is gyengült, s többszöri orvosi tanácsra döntött úgy, hogy csak egyik helyen folytatja a munkát.
– Szerettem itt élni és dolgozni, hálás vagyok minden jó szóért, értem mondott imádságért, visszajelzésért, barátságért – fogalmazott a lelkipásztor. Hozzátette, találkozhatnak még vele Gyergyóban a hívek, ugyanis a Gyulafehérvári Caritasnal végzett papi munkája az egész egyházmegyére kiterjed.
– Nem búcsúzni akarok, hanem egyszerűen hálát adni, azért, hogy az elmúlt három évben együtt szolgáltunk – mondta Keresztes Zoltán, a Szent István-templom plébánosa. Hozzátette, 27 éve kezdődött barátság köti Sajgó Balázshoz, s ezt megerősítette az is, hogy ő mondott prédikációt, amikor a lelkipásztort Szárhegyen pappá szentelték.
Nagy Zoltán polgármester elmondta: Balázs atya vasárnapról vasárnapra lelki „csomagot” hagyott hátra a közösségnek, amiért hálásak lehetnek a hívek.

Nagy Levente

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek