Szerződést bonthatnak

113

Hargita Megye Tanácsához több lakossági bejelentés is érkezett az elmúlt napokban nem megfelelő hóeltakarítással kapcsolatban. A Libán-tetőn átvezető, valamint a Csíkszereda és Bánkfalva közti út esetében a megyei tanács hivatalos felszólításban részesítette a felelős céget.

A Gagymentén sem láthatunk jó példát. Gondok a megyei utakon Fotó: Kovács Hont Imre

Egymást érték a szidalmak a közösségi oldalakon a múlt heti sikertelen hóeltakarítás miatt néhány megyei útszakasz esetében. Köztük szerepelt a Libán-tetőn átvezető 138-as megyei út, a Csíkszentléleken átvezető 123B és a Csíkszentkirály és Tusnád közötti 123A jelzésű út is.
Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke kifejtette: miután nehézségek után sikerült minden megyei besorolású útra téli karbantartási szerződést kötni, még mindig a megyeelnök személyesen és a megyei tanács illetékes kollégái kénytelenek hétvégén is ellenőrizni a cégek munkáját.
A megyeelnök szerint az előbbi két út esetében éppen azon cég munkájában találtak kifogást, amely a közbeszerzési procedúrát akadályozva kifogásolta és megóvta a többi cég jelentkezését, miszerint azok nem rendelkeztek a téli karbantartáshoz szükséges minősítéssel, vagyis nincsenek erre szakosodva, így nem tudják majd ellátni a feladatukat.
A megyei tanács sajtószolgálatának szombati közleményében Borboly Csaba így fogalmaz: „Felszólítottuk a céget, hogy az elmúlt 48 órában nem végezte el maradéktalanul a rábízott utak karbantartását. Ugyan járható volt az út, de az elmúlt napokban nem cselekedtek időben, így a hét közepén le nem hóekézett, a forgalom által letaposott hóra szórtak csúszásgátlót. A január 19. és 20. között végzett munkálatokat alaposan elemezni fogjuk, amennyiben ezek minősége nem volt szakszerű és időben elvégezve, azok értékét nem térítjük meg” – hangsúlyozta a megyeelnök.
Borboly Csaba ugyanakkor kiemelte, hogy mivel emelt díjas ügyeleti összeg is képezte az árajánlat tételét, ezért elvárják, hogy az említett cég a nap 24 órájában ügyfélszolgálattal rendelkezzen. A megyeelnök akár szerződésbontást is kilátásba helyez, amennyiben ezen esetek a jövőben is fennállnak majd.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek