Szépített a Sportklub

Nehéz helyzetben a Gyergyói HK

58

Úgy állt fel a Csíkszeredai Sportklub és a Gyergyói HK a Brassói Corona, illetve a Galaci CSM elleni román bajnoki elődöntő második meccsén, hogy kötelező módon győznie kellett a román jégkorongbajnokság elődöntőjének második összecsapásán, amennyiben nem akarta meccskoronghoz juttatni ellenfelét. Az idegenbeli győzelem viszont csak a Sportklubnak sikerült. A GYHK kétgólos előnyből négygólos vereséget szenvedett.

Onodi nagyokat fogott tegnap este, nagy érdemei vannak a győzelemben Fotó: Daniel Maximilian Milata

Az elődöntő második mérkőzéseivel folytatódott tegnap este a román jégkorongbajnokság, amely során mind a Csíkszeredai Sportklub, mind a Gyergyói HK idegenben próbálkozott meg a győzelemmel, ráadásul úgy futottak neki a találkozónak, hogy amennyiben veszítenek, meccskoronghoz juttatják ellenfelüket.

Hosszabbítás csíki sikerrel
A Brassói Corona – Csíkszeredai Sportklub párharc egy nap szünet után folytatódott, és sokan kíváncsiak voltak, hogy mely csapat tudja még inkább összeszedni magát. Az első meccsen a Brassó hosszabbítás után vitte be a győztes találatot. Ezúttal is kiélezett csatára lehetett számítani, és ebben senki nem csalódott.
Mindkét fél nyílt sisakos játékot vállalt fel, ebből a hazaiak jöttek ki elsőre jobban, hiszen a 14. percben Tranca betalált a remekül teljesítő Onodi kapujába. A hazai öröm mindössze alig két percet tartott, amikor Taratuhin mattolta Polcot. A másodok felvonás nem a csíki csapat szája íze szerint alakult. A játékvezetők rendre szórták ki a kék-fehéreket, és nem kevesebb mint öt kiállítást szedtek össze a húsz perc alatt. Öt az öt ellen viszont jöttek ziccerek is és egy gól is, amelyet Valchar jegyzett. Miként a Brassó az első harmadban, úgy a csíkiak sem örvendhettek sokáig az előnynek, hiszen a 27. percben emberelőnyben Carlsson egyenlített. A folytatásban Onodié volt a főszerep, aki remekül segítette ki csapatát.
Az utolsó felvonásban is többet támadott a Corona, de Becze újfent előnyhöz juttatta a Sportklubot. Három és fél perc volt még hátra a rendes játékidőből, amikor Boriszenkónak jött össze az egyenlítés. Jöhetett a hosszabbítás.
Ez pedig nem tartott sokáig. Lee Markot kiszórták a játékvezetők és ezt Taratuhin büntette, lezárva az összecsapást és összesítésben kiegyenlítve az állást.

Előnyből vereség
Nem tanult egy nappal korábbi hibájából a Gyergyói HK, és ezúttal is sima vereséget szenvedett a Galaci CSM otthonában, pedig nem így indult a mérkőzés.
Kiegyenlített csatát hoztak az első percek, bár az orosz légiósok által vitt Galac többet próbálkozott. Ennek ellenére a 18. percben Vorobjev és Constantin góljaival kettővel ment a piros-fehér alakulat.
A második felvonásra Mikaell Tissel legénysége az öltözőben maradt. Két perc alatt sikerült lenullázniuk az előnyüket. A 21. percben emberhátrányban, két perccel később emberelőnyben kapitulált a védelmük. A Galac hatalmas rohamot indított Ruczuj kapujára, és ezzel nem igazán bírt a vendégek védelme, sőt a statisztika szerint kapura támadásokra nem is igen jutott idő. A hazaiak pedig fordítottak: a 34. percben Zabludovszkij, majd a 37. percben Marcus volt eredményes. Az utolsó felvonásra sem sikerült helyrerázódnia a vendégeknek, és ezt a hazaiak további három góllal büntették, amelyre nem érkezett válasz.
A Galac egy győztes meccsre került a finálétól, hatalmas gondok közé sodorva a Gyergyói HK-t.

Jogosulatlan játék?
A pénteki Csíkszeredai Sportklub – Galaci CSM mérkőzésen a vendégek orosz játékosa, Zagidulin fejelés miatt azonnal 25 perces meccsbüntetést kapott. A szabályzat értelmében a következő mérkőzésről automatikus eltiltást kellett volna kapjon. Ennek ellenére a Duna-partiak játékosa vasárnap, illetve tegnap is a jégen volt, tehát nem töltötte le a büntetését. Lapunk információi szerint a gyergyói csapat óvást nyújtott be Zagidulin játékával kapcsolatban, de a piros-fehérek csapatától nem sikerült elérnünk telefonon vezető személyt, így nem tudtuk kinyomozni, hogy mi lett a döntés az óvást illetően.

Román bajnokság, elődöntő

2. mérkőzés: Brassói Corona – Csíkszeredai Sportklub 4–3 (1–1, 1–1, 1–1, 0–1) – h. u.
/Tranca (14.), Carlson (27.), Boriszenko (57.) illetve Taratuhin (16., 64.), Valchar (25.), Becze (48.)/.
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 1–1.
A további műsor: péntek, 3. mérkőzés: Csíkszeredai Sportklub – Brassói Corona (18.30); szombat, 4. mérkőzés, ha szükséges: Csíkszeredai Sportklub – Brassói Corona (18.30); az ötödik mérkőzés időpontja nem ismert.
2. mérkőzés: Galaci CSM – Gyergyói HK 7–3 (0–2, 4–0, 3–1) /Fefelov (21.), Baskov (23., 49.), Zabludovszkij (34.), Marcus (37.), Rybalko (41.), Nyeznyamov (60.) illetve Vorobjev (18., 60.), Constatntin (18.)/.
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 1–0 a Galac javára.
A további műsor: ma, 2. mérkőzés: Galaci CSM – Gyergyói HK (18.30); csütörtök, 3. mérkőzés: Gyergyói HK – Galaci CSM (18.30); péntek, 4. mérkőzés, ha szükséges: Gyergyói HK – Galaci CSM (18.30); az ötödik mérkőzés időpontja nem ismert.

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek