Székely rangadó nagy téttel

Jó formában lévő csapatok csatája

72

Minden előzetes várakozás szerint a soron következő Gyergyói Hoki Klub – Csíkszeredai Sportklub összecsapás tűnik a legszorosabbnak, hiszen két remek formában lévő alakulat várja az újabb egymás elleni dupla fontosságú rangadót. Mindkét alakulat egyértelmű célja a győzelem.

Egymásnak feszülnek a székely csapatok Fotó: László F. Csaba

Múlt hétvégén mind a Gyergyói Hoki Klub, mind a Csíkszeredai Sportklub nagy­szerű győzelmeket könyvelhetett el az Újpest, illetve a Dunaújvárosi Acélbikákkal szemben, ma este 18.30 órától pedig Gyergyószentmiklóson egymásnak feszülnek egy dupla fontosságú meccsen.

Kapaszkodnának
A Gyergyói Hoki Klubnak egy pont hiányzott a tökéletes hétvégéhez, amelyet a Dunaújváros ellen veszített el, miután háromgólos előnyről engedték fel a vendégeket, hogy végül szétlövések után legyőzzék. Vasárnap már egy remek kapusteljesítménynek is köszönhetően a GYHK lenullázta a kétszer annyit kapura lövő Újpestet. A megszerzett öt nagyon fontos pontnak köszönhetően a piros-fehérek az Erste Liga tabelláján pontszámban utolérték a hatodik Dunaújvárost, ráadásul úgy, hogy három meccsel kevesebbet tudtak le. A hatodik hely garantálja az utolsó felsőházi rájátszást érő pozíciót. Ezért küzd foggal-körömmel a GYHK. Ugyanakkor a román bajnoki pontvadászatban tetemes hátrányba kerültek: 22 meccsen 12 győzelem mellett, 9 vereség a mérleg, ami jelenleg a harmadik helyet jelenti, több mint 20 ponttal lemaradva a Sportklub és a Brassó mögött. Ráadásul vigyázniuk kell a Galaci CSM-re is, akik egy ponttal vannak mögöttük. A Duna-partiak 13 meccset játszottak, és csupán egyet veszítettek el Brassóban, azt is hosszabbítás után.

Visszatérni az első helyre
A Csíkszeredai Sportklub teljesen más előjelekkel vág neki a ma esti összecsapásnak. Don MacAdam vezetőedző érkezésével a kék-fehérek egymás után érik el a fontosabbnál fontosabb győzelmeket, kezdve a Románia-kupa-sikerrel és befejezve a hétvégi két összecsapással. A kanadai szakember érkezésével a csapat játéka megváltozott. Sokkal jobban zárnak vissza védekezni a játékosok – ezt mutatja a kapott gólok alacsony száma –, egyszerűbb megoldásokat választanak a játékosok minden szituációban.
A vezetőedző feladata most a csapat további építésén és szerkezetátalakításán túl az, hogy mind a román bajnokságban, mind az Erste Liga alapszakaszában az első helyet célozzák meg. Az Erste Ligában pedig a vesztett pontok tekintetében lépéselőnybe kerültek a hatalmas meglepetésre vasárnap este vereséget szenvedő Ferencvárossal szemben. A román bajnokságban viszont cifrább a helyzet. Jelen pillanatban ugyan 61 ponttal az első helyen állnak, két egységgel megelőzve a Brassói Coronát. Ugyanakkor ebből a 61 pontból még levonódik a hárompontos büntetés, így már rögtön a Corona mögé kerülnek. A Sportklubnak viszont lesz két még mérkőzése a Brassóval. Az alapszakasz első helye pedig nagyon sokat ér, hiszen az első helyezett a rájátszás során végig élvezi a pályaelőnyt.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek