Sok a kiadás, bíznak a jótékonykodókban

279

A Hargita Megyei Mozgássérültek Szervezete tavaly április végén fektette le az alapkövét az egyesület új székhelyének, amelynek felavatása még várat magára. Fikó Csaba, az egyesület tiszteletbeli elnöke közölte lapunkkal, hogy az épület teljes födését várhatóan 25 ezer euró mínusszal zárják majd, ezért bíznak a gondviselésben és az adományozókban.

Lassan egy éve fektették le a csíkszeredai tűzoltóság mellett az Összefogás Háza a Fogyatékkal Élőkért Központ alapkövét, az épület elkészülte után a Hargita Megyei Mozgássérültek Szervezetének biztosít majd új székhelyet. Az építkezés még folyamatban van, lapunk értesülései szerint a napokban fedik be a közösségi termet.
– Várhatóan két hónap múlva zárul az épület befedése, de azt, hogy mikor lesz teljesen kész az Összefogás Háza, nem tudom megmondani, mert ez attól függ, hogyan érkeznek az adományok. Annyi biztos, hogy a fedési munkálatokat 25 ezer euró mínusszal zárjuk – közölte Fikó Csaba, a Hargita Megyei Mozgássérültek Szervezetének tiszteletbeli elnöke, hozzáfűzve, hogy nagyjából minden fázishoz adóssággal látnak hozzá.
Ennek a helyzetnek az apropóján szerveztek jótékonysági koncertet szerdán a Csíki Moziban, ahol a Nem Adom Fel együttes lépett színpadra. Habár a szervezet egyelőre nem összesítette a befolyt összeget, Fikó Csaba pozitívan véleményezte az eseményt.


– Sok érdeklődőt vonzott a koncert, még annak ellenére is, hogy párhuzamosan több rendezvény zajlott a városban. Pontos számunk még nincs, de én úgy saccolom, hogy legalább 200 ember vett részt a jótékonysági rendezvényünkön, amely olyan volt, akár egy közös ima. Én sikernek értékelem – zárta gondolatait az egyesület tiszteletbeli elnöke.

Keresztes Bea

A cikk a Hargita Népe április 13-i számában jelent meg.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek