Simán lépett tovább Udvarhely

Jó hangulatban magabiztos győzelmet könyvelhetett el az FK Fotó: László F. Csaba

Mondhatni, egy percig sem volt kérdéses, hogy mely csapat jut tovább a teremlabdarúgó Románia-kupa következő fordulójába a megyei rangadót követően. Az első liga élcsapatai közé tartozó FK Székelyudvarhely ugyanis esélyt sem adott a második liga éllovasának, a Csíkszeredai Imperial Wet-nek és nyolc góllal nyertek. A szurkolók viszont jól szórakoztak.

Jó hangulatban magabiztos győzelmet könyvelhetett el az FK Fotó: László F. Csaba

Nagy érdeklődés előzte meg a teremlabdarúgó Románia-kupa nyolcad­döntőjének megyei rangadóját, amelyen a második ligát vezető Csíkszeredai Imperial Wet az első liga második helyezettjét, az FK Székelyudvarhelyt látta vendégül.
A telt ház előtt megrendezett összecsapást a lehető legrosszabbul kezdte a hazai csapat, és nagyon hamar hátrányba került: Mánya második percben már gólt szerzett. A Jakab Zoltán által dirigált udvarhelyiek „első soruknak” köszönhetően magabiztos játékot mutattak, amelyre nem tudott megfelelően válaszolni az Imperial Wet, sem védekezésben, sem támadásban. Bár utóbbi még úgy ahogy ment, de a védekezést sokszor nagyon szellősre hagyták, így a vendégek kényük-kedvük szerint növelték az eredményt. Igaz, ezekkel a lehetőségekkel az első félidő első felében nem éltek, ám utána zsinórban további hármat is gurítottak. Az első félidő krónikájához még hozzátartozik, hogy két-két kapufát is fel lehetett jegyezni.
A második félidő elején végül nagyon hamar eldöntötte a találkozó sorsát az FK. Szécsi a 23. és a 25. – utóbbi mesterhármast ért –, míg Kedei a 26. percben betalált. Ekkor Jakab Zoltán az ifiket küldte a pályára. Így valamelyest kiegyenlítődött a meccs. Több helyzete is akadt a csíki csapatnak, amelyek közül egyet Tankó a 34. percben ki is használt. Az utolsó öt percre taktikát váltott Udvarhely, Klein helyére mezőnyjátékos jött, így vészkapussal játszották végig az utolsó perceket. Ez pedig nem ízlett az Imperial Wetnek, és további két gólt kapva 9–1-es vereséget szenvedtek.
A szurkolók viszont jól szórakoztak. Mindkét tábor szurkolásból jelesre vizsgázott, sőt a „meccs hevében” arra is jutott idejük, hogy egymást éltessék. Remek baráti hangulatot teremtve ez által.

Eredmény
Csíkszeredai Imperial Wet – FK Székelyudvarhely 1–9 (0–4)
Gólszerzők: Tankó L. (34.), illetve Mánya (2., 40.), Szőcs László (11., 18.), Szécsi (15., 23., 25.), Kedei (26.), Bíró (39.).

Darvas Attila