Sikeres közösségi kiállás

Indulhat a Waldorf-osztály Lengyelfalván

129

Gyermekekkel együtt mintegy 100-110 fős tömeg gyűlt össze tegnap kora délután a felsőboldogfalvi községháza előtt, hogy a Waldorf-iskola mellett demonstráljon. Ez alatt az idő alatt ülésezett a helyi önkormányzat, ahol korábban elutasították az alternatív osztály indítását.

A múlt héten írtuk meg lapunkban, hogy a felső­bol­dog­falvi önkormányzat ne­gatív döntése miatt elakadt a szé­kely­lengyelfalvi megüresedett iskolaépületben induló Waldorf-osztály ügye. Az alternatív oktatási lehetőségért hosszú ideje küzd a székelyudvarhelyi szülők egy közössége, akiket igencsak rosszul érintett volna, ha épp a beiratkozás előtt elkaszálják több hónapos munkájukat. Az ügy, azaz a Waldorf-osztályt is tartalmazó beiskolázási terv ismét a tanácsülés napirendjére került, éppen ennek idejére időzítették a tüntetést is a szülők, remélve, hogy jelenlétükkel jobb belátásra bírhatják a képviselőket. Időközben, pontosabban hétfőn falugyűlés is volt a községhez tartozó Székelylengyelfalván, ahol kevés tartózkodással a megjelentek egyetértettek az alternatív iskola indításával.
Tegnap kora délután az önkormányzati testület is kedvező döntést hozott, így elhárult az akadály, ősztől Székelyudvarhely és térsége immár iskolával is felkerülhet a hazai Waldorf-intézmények térképére.
A szülői közösség, a Kerekerdő Waldorf Egyesület köszönetet mond a tanácsosoknak, azoknak, akik már régebb támogatják az iskolaindítást, de azoknak is, akik utolsó pillanatban álltak melléjük. Köszönik Antal Lóránt szenátornak, Bíró Barna Botondnak, a megyei tanács alelnö-
kének, az Udvarhelyszéki RMDSZ elnökének, akik közvetíteni próbáltak az ügyben a községvezetés és a szülők között. A boldogfalvi iskola (amelyik befogadja az alternatív osztályt) személyzetének és Tamás Zoltán igazgató úrnak is köszönik a türelmet és kitartást, akárcsak Görbe Péter tanfelügyelőnek a folyamatos támogatást.

Asztalos Ágnes

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek