hétfő, november 30, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Sárkányokkal szemezhetünk pénteken

Tovább színesíti audiovizuális kínálatát az udvarhelyi téka: a héten elindul a rendszeres 3D-s „minimozi”. Péntek délutánonként a felnőtteket, szombat délelőtt a gyermekeket várják, a belépés feltétele mindössze a filmek szeretete és könyvtári olvasókártya megléte. A háromdimenziós élményhez szükséges kellékeket pályázati pénzből vásárolta meg a könyvtár.

Péntek délután 5 órakor indul az első vetítés a Székely­udvarhelyi Városi Könyvtár 3D filmklubjában. Az érdeklődők Szergej Bodrov A hetedik fiú című filmjét nézhetik meg, amely egy magyarul beszélő, angol–amerikai fantasztikus kalandfilm 2014-ből.
– Az izgalmas háromdimenziós látványvilág és a Bodrovra jellemző dinamikus történetmesélés felejthetetlen élménnyé teszi a filmet, amely viszont 16 éven aluliak számára nem ajánlott – mondta a könyvtár látvány- és hangzóanyag részlegének vezetője, Szabó Károly.
Másnap 9 órától a gyermekeknek a Rio című, 2011-es, magyarul beszélő, brazil–kanadai–amerikai animációs vígjátékot mutatják be.
Szabó Károlytól megtudtuk, hogy tavaly a polgármesteri hivatal kiírására pályáztak, és az elnyert összegből sikerült beszerezni 40 szemüveget. Egyéb felszerelés adott volt, mindössze egy nagyobb vetítővásznat kellett rendelniük, így már indulhat a mozizás 3D-ben.
– Klubtevékenységről, a könyvtár legfrissebb szolgáltatásáról van szó, amely ingyenes, de csak könyvtári olvasókártyával lehet részt venni a vetítéseken (ha valaki nem rendelkezik még ilyennel, 5 lejért igényelheti a téka kölcsönzőrészlegén). A kártya felmutatásával adjuk át a szemüvegeket – közölte Szabó.
Az élmény élvezhetősége érdekében 36 személynél többet nem tudnak fogadni, érdemes tehát előre bejelentkezni. Már működik a 3D-vetítések a Székelyudvarhelyi Városi Könyvtárban című Facebook-csoport, ott minden szükséges információ megtalálható.
Szabó Károly elmondta még, hogy havi rendszerességgel frissítik a filmkínálatot, és populárisabb filmeket is műsorra tűznek, de olyan, filmművészeti csemegékre is számítani lehet, mint például Wim Wenders 2011-ben elkészült Pina Bausch – Táncoljatok, táncoljatok, különben elvesztek című táncos dokumentumfilmje.
Egyébként a megszokott Filmklub tevékenysége is újraindul, miután a művészfilmek bemutatása a klubvezető betegsége miatt három hónapig szünetelt.

Asztalos Ágnes

Kapcsolódó cikkek:

14,238RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb