Rudán Joe az Akusztik Legendákban

„Ebben a koncertmentes időszakban talán vissza tudunk hozni valamit ezzel a fellépéssel a koncertek hangulatából”

Budapest, 2008. március 9. Rudán Joe, a Pokolgép zenekar frontembere énekel a második Rock Aréna rendezvényen a Papp László Sportarénában március 8-án este. MTI Fotó: Mohai Balázs
59

A Pokolgép, a P.Mobil, a Dinamit egykori frontembere, Rudán Joe lép hétfőn este az Akusztik Legendák színpadára az M2 Petőfi TV-n. A még a korlátozások előtt rögzített felvételen a legendás énekes pályafutása során sikerre vitt dalok csendülnek majd fel, meghitt, akusztikus hangszereléssel.

Rudán Joe, a Pokolgép zenekar frontembere énekel a második Rock Aréna rendezvényen a Papp László Sportarénában
MTI Fotó: Mohai Balázs

– Azokat a dalokat választottuk ki, amiket át lehetett hangszerelni akusztikus változatra úgy, hogy ne nagyon sérüljön a nóta hangulata. Főként a két szólólemezemről játszunk számokat, de két rock klasszikust is a műsorra tűzünk – kezdte a rocklegenda, aki azt is elárulta, hogy az egyik személyes kedvence, a Gyönyörűségek völgye című dal is el fog hangozni: – Ezt a dalt ugyanolyan felemelő érzés elénekelnem zenekarral mint egy szál gitárkísérettel.

 

Idén ünnepli 10 éves születésnapját a Rudán Joe Akusztik, melyet gitáros barátjával Tóth Lászlóval alapított. Ezen a különleges Akusztik Legendák jubileumi koncerten a felállás kiegészül a Rudán Joe Band zenészeivel, illetve a koncert folyamán bekapcsolódik majd több vendégművész is: Divják László ütőhangszerek, Sára Zsófi hegedű, Makovics Dénes fuvola és szaxofon, illetve Nemes Kölyök Gábor akusztikus gitáron.

– Jóval finomabban kell énekelnem akusztikusan: sokkal jobban oda kell figyelni minden apróságra, mint egy rock vagy heavy metal éneklésnél – közölte Rudán Joe és azt is hozzátette, reméli, hogy a nézők ugyanolyan szeretettel fogadják majd a produkciót, mint amilyen nagy izgalommal készült a zenekar a felvételre. – Ebben a koncertmentes időszakban egy kicsit talán vissza tudunk hozni ezzel a fellépéssel a koncertek hangulatából.

 

A Rudán Joe Akusztik Legendák 2020. május 3-án hazai idő szerint 21:00 órai kezdettel hallható a Petőfi Rádióban, majd egy nappal később május 4-én hétfőn, 21:15-kor a teljes koncert látható lesz az M2 Petőfi TV-n.

 

 

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.