Rövidpályás úszó-ob

Rangos verseny a Csíki Csobbanóban

83

Csíkszereda ad otthon holnaptól vasárnapig a rövidpályás úszó országos bajnokságnak, amelyen közel háromszáz sportoló vesz részt. A viadalt harminchat versenyszámban szervezik felnőtt, ifjúsági és kadét korosztályban. A nézők a délelőtti selejtezőkre és a délutáni döntőkre három lejes belépőt kell váltsanak.

Országos bajnokságnak ad otthont a Csíki Csobbanó. Rangos esemény Fotó: László F. Csaba

Csíkszereda ad otthont a hét második felében a rövidpályás úszó országos bajnokságnak. A viadalt harminchat versenyszámban szervezik felnőtt, ifjúsági és kadét korosztályban, előzetesen több mint hetven klub közel háromszáz sportolója nevezett. A bajnokságot a hazai Úszó- és Öttusa Szövetség szervezi Csíkszereda Polgármesteri Hivatala és a VSK Csíkszereda együttműködésével.
Az úszók harminchat versenyszámban mérik össze tudásukat a 25 méteres medencében. A kiírás szerint gyorsúszásban 50, 100, 200, 400, 800 és 1500 méteren, pillangóúszásban 50, 100 és 200 méteren, hátúszásban 50,100 és 200 méteren, mellúszásban pedig 50, 100 és 200 méteren osztanak bajnoki címeket a felnőtt, ifjúsági és kadét korosztá­lyokban mind a fiúknál, mind pedig a lányoknál. A váltó számokban is a bajnoki címekért küzdenek a sportolók, gyorsúszásban és vegyes úszásban a 4 x 50 méter és a 4 x 50 méter vegyes (két fiú és két lány lesz tagja a csapatnak), számokat rendezik.
Minden versenynap délelőtt 10 órától a selejtezőket rendezik, ahonnan minden kategóriában és minden versenyszámban a legjobb tizenhat helyezett jut be a döntőkbe, amelyek 17 órakor kezdődnek. A csíkszeredai országos bajnokság az év utolsó hazai versenye a rövidpályás világbajnokság előtt, éppen ezért a teljes romániai válogatott jelen lesz a Csíki Csobbanóban sorra kerülő viadalon.

A csíkiak
Csíkszeredából három klubtól összesen hat sportoló indul a bajnokságon. A VSK Csíkszeredát a 15 éves Balog Henrietta képviseli, Trandafir Norbert tanítványa 50, 100 és 200 méteres hátúszásban, 50, 100 és 200 méteres gyorsúszásban versenyzik. A Csíkszeredai 4Seasons-től a 14 éves Ravasz Ágnes, a 14 éves Kajcsa Réka és a 15 éves Rákosi-Seiwarth László indul a bajnokságon. Balla Szabolcs tanítványai közül Ravasz Ágnes 50 méter mellúszás, Kajcsa Réka 50 méteren pillangó- és gyorsúszásban, valamint 100 méteres vegyes úszásban áll rajthoz. Rákosi-Seiwarth László 50 méteren pillangó-, hát- és gyorsúszásban, valamint 100 méteres vegyes úszásban harcol a bajnoki címért.
A csíkszeredai Swim to Perfec­tion klubot a 15 éves Jánossy Krisztina képviseli, Barabás Lóránt tanítványa 50 és 100 méteres mellúszásban, valamint 50 méteres gyorsúszásban versenyzik majd.

Kopacz Gyula

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek