Rövidhírek

127

Urunk színeváltozása
A Gyergyói-havasok legmagasabb pontján, a Pricske tetején Urunk színeváltozása tiszteletére állított keresztnél minden esztendőben búcsút tartanak. Idén augusztus 4-én, szombaton déli 12 órakor kezdődik a szentmise, amelynek ünnepi szónoka a gyergyószentmiklósi születésű Lukács József plébános Bécsből.
A színében elváltozott Üdvözítő ünnepe a csíksomlyói plébániához tartozó és a Kis-Somlyó-hegyen található Salvator-kápolna búcsúünnepe is egyben. A szentmisét augusztus 5-én, vasárnap délután 12.30-tól tartják a kápolnánál. Az ünnepi szónok Tódor Attila, a gyulafehérvári Gróf Majláth Gusztáv Károly Római Katolikus Teológiai Líceum spirituálisa lesz.
A nyikómalomfalvi templomnak is Urunk színeváltozása a titulusa. A búcsús szentmise augusztus 6-án, vasárnap fél 1 órakor kezdődik.
Csíkvacsárcsiban szintén vasárnap 12.30-kor ünneplik a templom búcsúját. A szentbeszédet László Rezső csíkcsicsói plébános tartja.
Atyhában a fogadalmi kápolna búcsúja ugyancsak vasárnap lesz. A szentmise – amelynek szónoka Márton István gyergyótölgyesi plébános – augusztus 6-án, hétfőn délután 1 órakor kezdődik.

Búcsú Csíkszentdomokoson
Szent Domonkos áldozópap emléknapján tartják a csíkszentdomokosi templom búcsúját. Az ünnepi szentmisére augusztus 8-án, szerdán várják a híveket, a főcelebráns és szónok Tamás József püspök lesz.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.