Rosszul indult a hét

122

Két tűzesethez és egy közúti balesethez riasztották a Hargita megyei hivatásos tűzoltókat a hét elején – közölte tegnap lapunkkal a Hargita megyei katasztrófavédelem (ISU).

Csíkbánkfalván csűrben csaptak fel a lángok. Idejében sikerült beavatkozni Fotó: ISU Harghita

Hétfőn előbb a Csíkszent­györgy községhez tartozó Csíkbánkfalván gyulladt ki egy csűr és a hozzá tartozó istálló, ahová két, egyenként öt altisztből álló tűzoltócsapat szállt ki. Az oltásban a csíkszentgyörgyi önkéntes tűzoltók is segédkeztek, így a hivatalos bejelentést követő 73 percen belül sikerült eloltaniuk a tüzet. Ezzel együtt két tonna széna a lángok martalékává vált, a csűr tetőszerkezetének mintegy hat négyzetméternyi területét megrongálta a tűz. A katasztrófavédelem közleménye szerint a tűzesetet feltehetően rosszul szigetelt villanyvezeték rövidzárlata okozta. Az anyagi kár értéke 1000 lejre rúg.
Szintén tűz ütött ki a Csík­pálfalva községhez tartozó Csík­csomortánban, ahol lakóház ké­ménye gyulladt ki, szikrákat hány­va. Az ötfős tűzoltócsapat a riasztást követő 24 percen belül oltotta el a tüzet, szerencsére csak a kémény belső falára lerakódott korom égett el, nagyobb kár nem keletkezett. A kémény feltehetően azért gyulladt ki mert nem takarították ki időben.
Amint arról lapunk korábban beszámolt, a Kalibáskőnél történt közúti balesetnél is szükség volt a tűzoltók beavatkozására. A súlyos, egy halálos áldozatot követelő közúti baleset sérültjeit jelenleg is kórházban ápolják. A négyéves kisgyermeket, akinek súlyos arccsont-, állkapocscsont- és koponyasérülése van, a marosvásárhelyi kórház gyermeksebészeti osztályán ápolják – tájékoztatta lapunkat
dr. Demeter Ferenc, a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház menedzsere. Mint mondta, a gyermeket újjá kellett éleszteni, annyira súlyos sérüléseket szenvedett, ezt követően szállították Marosvásárhelyre. A felnőttkorú áldozatok közül az egyiket még mindig az intenzív osztályon kezelik, egy másik áldozatot a sebészeten, a harmadikat az idegsebészeten, míg a negyediket az ortopédia osztályon.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek