Rosszkor jött az első szünet

Tizenhat pontos különbség

40

Küzdős mérkőzésen kapott ki tegnap este a VSK Csíkszereda a férfi kosárlabda Románia-kupa első fordulójában. A csíkiak az első és az utolsó negyedet ugyan megnyerték, de a két középső játékrészben a medgyesiek voltak jobbak, így a tegnapi vendégek várhatják kedvezőbb helyzetből a visszavágót. Szombaton este Medgyesen dőlhet el a továbbjutó sorsa.

Goran Ostojic (69) szerezte a legtöbb csíki pontot Fotó: László F. Csaba

Másfél év szünet után újra hivatalos felnőtt kosárlabda-mérkőzésnek adott otthont az Erőss Zsolt Aréna. A nyáron újjáalakult VSK Csíkszereda csapata a 2018/2019-es idény első hivatalos mérkőzését a Románia-kupa első selejtezőkörében hazai közönség előtt játszotta a Medgyesi CSM ellen. Az első negyed végén még éltek a hazai győzelmi remények.
A tegnap esti találkozót a vendégek egy triplával indították, amelyre még tudott válaszolni a VSK, ám ezt követően a medgyesiek elhúztak és öt perc után már tizenkét ponttal vezettek. Ekkor időt kért Lászlófy Botond, a VSK pedig feltámadt, és az első negyed végére nemhogy ledolgozta a hátrányt, hanem fél perccel a szünet előtt már öttel vezetett, ám az első pihenőig kettőre faragta hátrányát a CSM Medgyes.
A szünet rosszkor jött a csíkiak számára, hiszen lendületben volt a csapat. A második negyed elején még fej fej mellett haladt a két gárda, igaz, ekkor már a vendégek vezettek egy-két ponttal, ám a harmadik perctől a medgyesieknek újra sikerült uralniuk a játékot és fokozatosan elhúztak, a játékrész felére pedig már tíz pont volt a két csapat közötti különbség. A VSK újra megpróbálkozott a hátrány ledolgozásával, hatra sikerült is ezt lefaragni, ám a vendégek edzője időt kért, ez pedig megtörte a hazaiak lendületét, támadásban és védekezésben is egyre többet hibáztak a csíkiak, így a nagyszünetre visszaállt a medgyesiek tízpontos előnye.
A harmadik játékrész elején a VSK játékosai újra magukra találtak és hatra csökkentették hátrányukat, ám ezt követően jött egy rövidzárlat a gárda játékában: zsinórban nyolc támadást nem tudtak pontszerzéssel befejezni, ezt pedig büntette az ellenfél, így a medgyesiek előnye fokozatosan nőtt, az utolsó szünetre hússzal vezettek már a vendégek.
Az utolsó negyed elején újból megkezdte a hazai csapat a felzárkózást, ám a vendégek vigyáztak arra, hogy ez ne nagyon sikerüljön a csíkiaknak, a végén négy ponttal sikerült csökkenteni a hátrányt, ami így is a mérkőzés végére tizenhat pontos maradt.
– Sok buta hibát követtünk el védekezésben és támadásban egyaránt. A harmadik negyedben volt egy nagy rövidzárlatunk, számításaim szerint ott tizennyolc pontot buktunk el támadásban a gyűrű alatt. Néhány játékosunk szerintem nem összpontosított eleget, páran pedig nem értették meg, hogy negyven perc a játékidő, ezalatt fejben végig ott kell lenni. Tizenkét percnyi jó játék nem elég a sikerhez. Teljes összpontosítás nélkül pedig nem lehet még gyenge ellenfél ellen sem győzni – nyilatkozta a találkozót követően Lászlófy Botond. A VSK Csíkszereda trénere ugyanakkor bizakodó a visszavágót illetően. – Medgyes nem egy legyőzhetetlen csapat, ugyanakkor tudjuk, hogy minden meccs más. Egy kissé jobb összpontosítással ezt a meccset is megnyerhettük volna, és akár szombaton is győzhetünk, ha a fiúk jobban odafigyelnek – tette hozzá Lászlófy.
A csíkiak edzője szerint azt sem szabad elfeledni, a tegnapi volt a csapat számára az első tétmeccs, és bízik benne, hogy ennél jobb játékot fognak majd mutatni a játékosok az idény során. A Románia-kupa selejtezőjében a visszavágót szombaton 18 órától Medgyesen játssza a VSK Csíkszereda.

Eredmény
VSK Csíkszereda – CSM Medgyes 78:94 (25:23, 15:27, 13:23, 25:21). A csíki pontszerzők: Goran Ostojic 23, Matevz Magusar 19 (1×3), Medgyesy Róbert 16 p. (4×3), Dorde Simeunovic 13 (1×3), László Arnold 2, Lokodi Mátyás 2, László Botond 2, Raul Olariu 1.

Kopacz Gyula

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek