2021, január 22, péntek.
custom_html_banner1

Ronaldinho is ott lesz: Világbajnokságra készülnek

Budapest ad otthont a harmadik teqball-világbajnokságnak, amelyen, ahogy az elmúlt két eseményen is megszokhattuk, székelyföldi sportolók képviselik Romániát. Az éremszerzés reményében utaznak Budapestre.

December 6–8. között Budapesten rendezik a teqball-világbajnokságot, ahol természetesen ott lesznek a világbajnoki érmekkel már rendelkező székelyföldi sportolók is, Románia színeiben.
A román válogatottat teljes egészében a székelyudvarhelyi Góbék Teqball Team szolgáltatja, amely az eddigi két világbajnokságon (2017 – Budapest és 2018 – Reims) két világbajnoki címet, valamint két harmadik helyezést elérve a sportág legeredményesebb csapataként (és országaként) futhat neki a harmadik világbajnokságnak.
Párosban – akárcsak a tavalyi reimsi világbajnokságon (3. helyezés) – ismét az Ilyés Szabolcs/Lázár Zsolt páros próbál meg dicsőséget hozni a székelyeknek. A székelyudvarhelyi és székelykeresztúri páros jelenleg a világranglista harmadik helyén áll, a aktuális világbajnok montenegrói, valamint a topfavorit magyarországi páros mögött.
Egyéniben a romániai színeket – a 3. ligában szereplő Székelyudvarhelyi FC-ben is játszó – Györgydeák Apor fogja képviselni, aki eddig mindannyi teqballtornáján a legjobb négy között tudott végezni. Négy nemzetközi tornáján öt versenyszámban két alkalommal a második, kétszer harmadik, míg egy alkalommal a negyedik hely jutott a 19 éves játékosnak.
A világbajnokságok történetében először lesz vegyes-páros versenyszám, ahol a székelykeresztúri Lázár Zsolt társa az első ligás Székelyudvarhelyi Vasas Femina csapatában játszó Mitri Rita lesz.

Ronaldinho a sztárvendég
Ronaldinho lesz a Hungexpón decemberben sorra kerülő 3. teqball-világbajnokság sztárvendége. A 97-szeres válogatott brazil exfutballista régóta nagykövete a labdarúgást és az asztaliteniszt ötvöző, magyar fejlesztésű sportágnak és hazája szövetségének megalapításában is főszerepet vállalt – írta hétfői közleményében a nemzetközi szövetség. A december 6. és 8. között sorra kerülő budapesti vb-n a szurkolók több alkalommal is személyesen találkozhatnak majd a 39 éves világbajnokkal.

HN-összeállítás

Kapcsolódó cikkek:

14,341RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb