vasárnap, november 29, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Romantika, thriller és jótékonyság

Nem szokványos könyvbemutatón ismerhette meg a közönség Lázár Csaba – írói álnevén C. S. Lazzar – második kötetét, a Víz alatt nevű „romantikus thrillert”. A könyvértékesítésből származó bevételt árvízkárosultaknak ajánlja fel a szerző.

Balázs Brigitta és a szerző. Semmi sem szokványos Fotó: László F. Csaba

Azt látom, hogy a hegyekből óriási mennyiségű víz zúdul alá – idézte fel C. S. Lazzar azt az álmát, amely a kötet alapötletét szolgáltatta. A szerző első könyve (Z, az utolsó őrző) még ifjúsági kalandregény, innen „csapott át” a romantikus thrillerként maghatározott műfajba, és saját bevallása szerint azoknak írta művét, akik nem a „csöpögős romantika” hívei, viszont szeretik, ha borsódzik a hátuk.
Az inspirátornak és filantrópnak is bemutatott C. S. Lazzarral Balázs Brigitta beszélgetett, és mindketten a történetmesélés filmszerűségére hívták fel a figyelmet. Maga a szerző az alkotási folyamatot is úgy mutatta be, mintha egy filmnézés lett volna. A fikciós mű erőteljes üzenete az akaraterő fontossága, amely másokat is kitartásra sarkall. Amúgy a tér és a „rendezés” miatt maga a könyvbemutató is filmszerű volt, felolvasás helyett is színészek játszottak el egy jelenetet.
A szerző a tegnapi könyvbemutató teljes bevételével csíkszent­mártoni árvízkárosultakon segít, és a további könyvértékesítésekből befolyó összeget is károsultaknak ajánlja.

Kovács Hont Imre

Előző cikkNem kell engedély…
Következő cikkLúd lúdval…

Kapcsolódó cikkek:

14,237RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb