2021, január 23, szombat.
custom_html_banner1

Románia-kupa-győztes a VSK

A Prahova megyei tájfutó egyesület rendezte a hét végén Ploieşti mellett a terepkerékpáros tájékozódás Románia-kupa-futamait. A VSK Csíkszereda csapatban megnyerte a Románia-kupát, egyéniben pedig három dobogós helyezéssel tértek haza a megyeszékhely sportolói.

Suciu Simion második lett egyéniben
Suciu Simion második lett egyéniben

[dropcap]M[/dropcap]egnyerte a csapatversenyt a VSK Csíkszereda az elmúlt hétvégén Ploieşti mellett tartott terepkerékpáros tájékozódás (MTBO) Románia-kupán, a megyeszékhely sportolói ugyanakkor három dobogós helyezéssel térhettek haza Cocorăşti Misli-ről. A viadalra a Prahova megyei tájfutó egyesület rendezésében került sor.
A VSK Csíkszereda sportolói már a szombat délelőtti középtávú versenyen kiválóan tekertek.
Az előzetes várakozásokat felülírva Suciu Simion és Ráduly Annamária is maga mögé utasította az esélyesebbnek vélt közvetlen vetélytársát, és az élről várhatta a másnapi folytatást. Az első futamot követően Portik Katalin a harmadik és Ráduly Róbert Kálmán a negyedik, Szász János pedig az előkelő hatodik helyen állt.
A vasárnapi hosszú távú verseny már a VSK riválisainak sikerült jobban. A világkupa küzdelmeiről néhány napja hazaérkezett nagybányai Tóth Zoltán ezúttal kamatoztatta nagyobb tapasztalatát és terepkerékpáros tudását, és az összetettben egy perccel megelőzte Suciut, a lányoknál a bukaresti Popescu Adina gurult kiválóan.
A VSK Csíkszereda az egyéni versenyben megszerzett két második, egy harmadik és egy hatodik helyezésének köszönhetően elhódította a 2015-ös terepkerékpáros Románia-kupát. Sikerével Ráduly Annamária az idei év első olyan női versenyzője, aki mindhárom tájékozódási szakágban – tájfutás, sítájfutás és terepkerékpáros tájékozódás – országos éremmel büszkélkedhet. A fiúknál ez a bravúr csak Suciu Simionnak és a nagybányai Sebestyén Istvánnak sikerült.
Eredmények
A 2015-ös MTBO Románia-kupa eredményei: Nők: 1. Popescu Adina (Bukaresti IEFS), 2. Ráduly Annamária, 3. Portik Katalin (mindketten VSK Csíkszereda). Férfiak: 1. Tóth Zoltán (Nagybányai Garage Racing), 2. Suciu Simion (VSK Csíkszereda), 3. Sebestyén István (Nagybányai Electrosistem), …6. Ráduly Róbert Kálmán, …8. Szász Botond, 9. Szász János (mind VSK Csíkszereda).
A MTBO Románia-kupával párhuzamosan zajló Prahova-völgye Serlegéért kiírt regionális tájfutó versenyt a férfiaknál a VSK Csíkszereda sportolója, Erősdi Zakariás nyerte.

HN-információ

Kapcsolódó cikkek:

14,345RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb