Románia-kupa-ezüstérmes Ferencz Katalin

Remekül teljesített a kotormányi díjugrató

230

Ezüstéremmel zárta a Románia-kupa díjugrató versenyt Ferencz Katalin, a kotormányi Kavalliera Lovas Klub alapítója, A Bukarest melletti Tâncăbești-en tartott viadalon Iringó nevű fiatal lovával vett részt a csíki versenyző, aki technikás, nehéz pályán ért el kiemelkedő eredményt. A részletekről sajtótájékoztató keretében számolt be a díjazott.

A Románia-kupán elért eredményének köszönhetően a Balkán-bajnokságon is indulhat a kotormányi díjugrató

Tizennyolc versenyző nevezett be a Románia-kupa díjugrató verseny női kategóriájára Tâncăbești-en. Az augusztus második hétvégéjén tartott versenyen Ferencz Katalin díjugrató, a kotormányi Kavalliera Lovas Klub alapítója is részt vett és ezüstéremmel tért haza. A verseny részleteiről sajtótájékoztató keretében számolt be a díjazott, akinek teljesítményét Borboly Csaba, Hargita megye tanácsának elnöke és Csilip Árpád, a megyei önkormányzat Fejlesztési Ügynökségének igazgatója is méltatott.
– Nagyon nehéz volt a pálya, ráadásul én voltam az egyetlen olyan versenyző, aki a saját képzésű lovával nevezett be. Mindenki rutinos állattal versenyzett, Iringó viszont még olyan fiatal, hogy soha nem látott ilyen nagy és technikás pályát – közölte Ferencz Katalin, akit meglepetésként ért az előkelő helyezés.
Mint kiderült: az ezüstérem hozadékaként a hamarosan kezdődő Balkán-bajnokságon is részt vehet a csíki versenyző. A nemzetközi verseny helyszíne Isztambul lesz, ahol szeptember első hétvégéjén újból bizonyíthat a Kavalliera Lovas Klub alapítója.
– A terveim szerint egy nappal a verseny előtt érkezem meg Törökországba. Figyelembe veszem azt, hogy a lovaknak is annyit kell pihenni, amennyit utaztak, szóval Bulgáriában is megállok majd egy éjszakára – jegyezte meg Ferencz Katalin, aki állatorvosi engedélyek és útlevelek sokaságát kell beszerezze az utazásig. Az ezüstérmes díjugrató leszögezte: óriási lehetőségként tekint a szeptemberi versenyre, ugyanakkor bízik abban, hogy a közeljövőben saját, székelyföldi csapattal versenyezhet a bel- és külföldi bajnokságokon.
Borboly Csaba megyeelnök elmondta: az internet és a mobiltelefonok világának egyik legsikeresebb vetélytársa a lovasélet. Hozzátette: Hargita megyében igény van a lovasprogramokra, és igyekeznek hozzáférhetővé tenni a lovaglást a gyermekek számára.
– A megyei tanács, a helyi önkormányzatok és a magyar kormány támogatásával ki szeretnénk építeni egy olyan rendszert, amelyben több száz fiatal gyakorolhatja a lovassportokat. Erre főként azért lenne szükség, mert nem egy olcsó sportágról beszélünk, nem minden szülő tudja fedezni a lovaglás költségeit – ecsetelte a megyeelnök, kitérve arra is, hogy egy mostani felmérés szerint a Hargita megyében működő lovardák 800 gyermek foglalkoztatására képesek.
Borboly Csaba hangsúlyozta: a megyei tanács támogatást biztosít a fedett, illetve fedetlen lovaspályák kiépítésére, ezért arra kéri az önkormányzatokat, hogy nyújtsák be pályázatukat.
Csilip Árpád rámutatott: a környékbeli lovas szakemberek fogjanak össze, hiszen a széthúzásnak semmi eredménye nem lesz. Továbbá elmondta: idén 11 lovas eseményt támogattak az ügynökség keretében.
A sajtótájékoztató befejező mozzanataként Borboly Csaba emlékplakettet nyújtott át Ferencz Katalinnak, és gratulált a Románia-kupán elért helyezéséhez.

Keresztes Bea

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek