Románból vizsgáztak a nyolcadikosok

Nem zártak ki senkit

369

Hargita megyében az előírásoknak megfelelően zajlott a nyolcadik osztályosok román nyelv és irodalom képességfelmérő vizsgája. Borbély Botond tanfelügyelő szerint a diákok nem próbáltak meg segédeszközt használni, így senkit nem kellett kizárni az országos vizsgasorozat első napján.

Értekezés a tételsorról. Fokozott izgalmak hete Fotó: Archív

Országos szinten több mint 150 ezer diák vizsgázott tegnap román nyelv és irodalomból. Hargita megyében a tanfelügyelőség adatai szerint 2640 tanuló iratkozott be a képességfelmérő vizsgára, ebből végül 2528-an jelentek meg az írásbelin, tehát 112 hiányzó volt.
– A vizsga az előírásoknak megfelelően történt, senkit nem zártunk ki. A diákok reggel 9 órától írtak és 120 perc állt a rendelkezésükre, hogy kidolgozzák a tételeket – nyilatkozta lapuknak Borbély Botond tanfelügyelő.
A végzősöknek kortárs regényrészletre és egy, a National Geographic Traveler folyóiratban megjelent cikkre vonatkozó kérdésekre kellett válaszokat adniuk a minisztérium által összeállított tételsorban.
Amint azt már korábban megírtuk, a képességvizsga holnap matematika írásbelivel folytatódik, majd június 14-én magyar nyelv és irodalomból kisérettségiznek a nyolcadikosok. Az első eredményeket június 19-én teszik közzé az általános iskolákban.

Pál Bíborka

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.