Román verés, magyar módra

Éremért küzdenek Neagu nélkül

42

Véget értek a középdöntő csoportküzdelmei is a Franciaországban zajló női kézilabda-Európa-bajnokságon, ahol zá­rás­ként a magyar válogatott számukra tét nélküli meccsen kettővel verték a románokat. Utóbbiak jobb gólarányuknak köszönhetően elődöntőt játszanak Oroszország ellen. Cristina Neagu viszont súlyos sérülést szenvedett.

Remekelt a fiatal magyar csapat Fotó: MTI

Utolsó középdöntő mérkőzéseket rendezték a Franciaországban zajló női kézilabda-Európa-bajnokságon, amely II-es csoportja igencsak érdekes végeredményt hozott. Az utolsó kör előtt a hatos csoportot Hollandia vezette 6 ponttal, míg őket követte Norvégia, Románia, Magyarország és Németország egyaránt 4-4 egységgel, míg utolsóként a nulla pontos Spanyolország állt.
Ennek fényében öt csapatnak is benne volt a pakliban, hogy elődöntőbe kerüljön. Nyitásként a spanyolok meglepték ugyan Norvégiát, de Lökéék végül behúzták a meccsüket. Következett a magyar–román. Itt egyszerű volt a képlet: ha nyernek a románok, ők mennek, ha kikapnak több mint két góllal, akkor Norvégia az elődöntős. A magyar remények minimálisak voltak, hiszen több mint tízzel kellett volna nyerjenek. Az első húsz percben a románok akarata érvényesült a gyenge magyar védelemmel szemben. A félidő hajrájára fordult a kocka és megfordult a világ. A magyar védelem összeszedte megát, és elöl is jöttek a gólok, hogy a szünetre ők vezessenek. Sőt a második felvonás elején megléptek öttel. Ekkor megrázták magukat a románok, feljöttek mínusz egyre, de egyenlíteni vagy fordítani nem tudtak, ám csak kettővel kaptak ki, ami azt jelentette, hogy ők elődöntősök. A román–norvég–magyar hármas között azonos volt a pontszám, de a gólarány a románoknak kedvezett, akik viszont nem számíthatnak az Oroszország elleni elődöntőben Cristina Neagu játékára, aki a magyarok elleni meccs 52. percében súlyos sérülést szenvedett. Keresztszalag-szakadás van a térdében, és több mint fél évet kell kihagyjon, így a Bukaresti CSM-nek is nehéz lesz őt pótolnia a Bajnokok Ligájára. A csoport zárómeccsén Hollandia átgázolt Németországon.
Az elődöntőben, pénteken, Románia – Oroszország (18.30) és Hollandia – Franciaország (22) meccseket rendeznek, míg az ötödik helyért Norvégia és Svédország csap össze 15 órától.

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek