Román Rendőrség Napja – Akik a legjobban „értették a célzást”

99

Ismét megtartották a sajtó számára szervezett céllövést a román rendőrség napja alkalmából a csíkszeredai lőtéren. Idén a hideg miatt csekélyebb érdeklődés övezte az eseményt, a tizenegy sajtós munkatárs közül hatan a Hargita Népét képviselték.

Lapunk munkatársai akció közben. Volt némi lövésük Fotót lőtte: László F. Csaba

Március 25-e hagyományosan a rendőrség napja, ennek apropóján tartották meg idén is a sajtósoknak szervezett céllövő versenyt. Feltehetően a szokatlanul hideg márciusi idő miatt a tavalyihoz képest idén kevesebb kolléga érdeklődött a verseny iránt, emiatt nem is osztották nemek szerint két csoportra a csakis Csíkszeredából benevező újságírókat.
A hölgyek ezúttal nem jutottak fel a dobogóra, az első három helyet férfiak foglalhatták el. Harmadik lett az Informaţia Harghitei munkatársa, Liviu Câmpean, második helyezett a Csíki Hírlap munkatársa, Pinti Attila, míg a legjobb céllövőnek a Székely TV operatőre, Koszta Attila bizonyult.
A rendőrség napja alkalmából szervezett rendezvénysorozatot március 23-án, pénteken tartják meg, mivel 25-e vasárnapra esik. Ezen a napon nyílt kapukkal várják a rendőrség munkájára kíváncsi érdeklődőket, akik betekintést nyerhetnek a karhatalmi erők mindennapos tevékenységébe. Az iskoláscsoportokat külön fogadják előzetes bejelentkezés alapján. Ugyanezen a napon díjazzák a legkiválóbb munkát végző rendőröket, és kiválasztják az év rendőrét is, ugyanakkor tisztavatást is tartanak.

Márk Boglárka

A cikk a Hargita Népe március 21-i számában jelent meg.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek