Román nyelv és irodalomból vizsgáztak ma a diákok

121

2272 diák jelent meg ma Hargita megyében a román nyelv és irodalom érettségi vizsgán. A beiratkozottak közül 59 tanuló nem vett részt a megmérettetésen. A szigorú közegészségügyi előírások szerint zajló vizsgán a megjelentek közül senkinek nem volt 37,3 °C foknál magasabb láza, és senkit sem kellett csalás miatt vagy bármilyen más okból kizárni.

Illusztráció Fotó: László Róbert

Az érettségi tételt és a javítókulcsot ma délután 3 órakor a subiecte.edu.ro honlapon közzétették. Így – amíg kijavítják a dolgozatokat, addig – a diákok megsaccolhatják jegyeiket. Az első eredményeket június 30-án, azaz egy hét múlva 12 órakor a vizsgaközpontokban és a bacalaureat.edu.ro weboldalon közlik. Az óvásokat szintén jövő kedden – személyesen vagy online – 16 és 19 óra, illetve július elsején 8 és 12 óra között lehet benyújtani. Végleges eredmények július 5-én lesznek.

Holnap magyar nyelv és irodalomból írnak a végzős diákok, szerdán az osztályuk profiljának megfelelően matematikából vagy történelemből vizsgáznak. Az utolsó megmérettetés a középiskolai képzés profiljának megfelelő választott tantárgyból lesz. Ezt a vizsgát csütörtökön tartják.

Sok diák nem jelent meg az érettségin

Országos szinten 134.831 végzős diák vett részt ma a román nyelv és irodalom érettségi vizsgán. A megmérettetésre feliratkozott tanulók közül 3 643-an nem jelentek meg.

Országos viszonylatban egy tanulót nem engedtek be a terembe, mert testhőmérséklete meghaladta a 37,3 Celsius-fokot, ő a július 6-án kezdődő soron kívüli érettségin bizonyíthatja tudását. Ugyanakkor 46 végzős lakhelyi elkülönítésben volt, öten pedig hatósági karanténban vagy kórházban, ezért nem vizsgázhattak.

Országos szinten összesen 85 tanulót zártak ki a vizsgáról csalási kísérlet miatt, ők nem vehetnek részt a következő két vizsgaszesszión.

HN-információ

 

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.