kedd, december 1, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Román megemlékezés Úzvölgyében

Több román nacionalista szervezet tagjai gyűltek össze vasárnap az úzvölgyi katonatemetőben, ahol az engedély nélkül felállított beton emlékműnél tisztelegtek az állítólag 149 ott nyugvó román katona emléke előtt. A Calea Neamului (a Nemzet Útja) nevű szervezet elnöke, Mihai Sorin Tîrnoveanu a közösségi oldalán számolt be az általa szervezett eseményről, és arról, hogy október 25-én újabb megemlékezést tartanak.

Ragaszkodnak a történelemhamisításhozFotó: facebook / Mihai Sorin Tirnoveanu

Kisboldogasszony napját ünnepelték vasárnap szélsőséges román szervezetek a Kovászna megyei Málnásfürdőn. És ha már a közelben voltak, úgy döntöttek, hogy ellátogatnak az úzvölgyi katonatemetőbe is, hogy leróják kegyeletüket a szerintük ott nyugvó 149 román katona emléke előtt, akik életüket adták azért, hogy a Szűzanya kertje (Grădina Maicii Domnului) egységes legyen – olvasható az egyesület elnökének bejegyezésében.
A jelenlévők a koszorúzás mellett 149 gyertyát is meggyújtottak a helyszínen. Egyúttal elhatározták, hogy október 25-én, a román hadsereg napján újra eljönnek a temetőbe, amikor 149 fáklyát gyújtanak majd meg.
Tîrnoveanu megjegyzi, hogy már hiányzott nekik a helyszín, illetve az az 5000 „nagyszerű” ember, akik június 6-án is jelen voltak, és akik ellen – meglátása szerint – hazugságokkal tűzdelt nemzetellenes hadjárat indult a médiában. Hasonlóan egyébként az 1990-es marosvásárhelyi fekete márciushoz, amikor a „bátor hodáki és libánfalvi parasztok” ellen indult lejárató kampány – írja Tîrnoveanu.

HN-információ

Kapcsolódó cikkek:

14,238RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb