Román megemlékezés Úzvölgyében

Október 25-én nagyszabású ünnepre készülnek

1 493

Több román nacionalista szervezet tagjai gyűltek össze vasárnap az úzvölgyi katonatemetőben, ahol az engedély nélkül felállított beton emlékműnél tisztelegtek az állítólag 149 ott nyugvó román katona emléke előtt. A Calea Neamului (a Nemzet Útja) nevű szervezet elnöke, Mihai Sorin Tîrnoveanu a közösségi oldalán számolt be az általa szervezett eseményről, és arról, hogy október 25-én újabb megemlékezést tartanak.

Ragaszkodnak a történelemhamisításhozFotó: facebook / Mihai Sorin Tirnoveanu

Kisboldogasszony napját ünnepelték vasárnap szélsőséges román szervezetek a Kovászna megyei Málnásfürdőn. És ha már a közelben voltak, úgy döntöttek, hogy ellátogatnak az úzvölgyi katonatemetőbe is, hogy leróják kegyeletüket a szerintük ott nyugvó 149 román katona emléke előtt, akik életüket adták azért, hogy a Szűzanya kertje (Grădina Maicii Domnului) egységes legyen – olvasható az egyesület elnökének bejegyezésében.
A jelenlévők a koszorúzás mellett 149 gyertyát is meggyújtottak a helyszínen. Egyúttal elhatározták, hogy október 25-én, a román hadsereg napján újra eljönnek a temetőbe, amikor 149 fáklyát gyújtanak majd meg.
Tîrnoveanu megjegyzi, hogy már hiányzott nekik a helyszín, illetve az az 5000 „nagyszerű” ember, akik június 6-án is jelen voltak, és akik ellen – meglátása szerint – hazugságokkal tűzdelt nemzetellenes hadjárat indult a médiában. Hasonlóan egyébként az 1990-es marosvásárhelyi fekete márciushoz, amikor a „bátor hodáki és libánfalvi parasztok” ellen indult lejárató kampány – írja Tîrnoveanu.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek