Román–magyar párharc

Sorsoltak a kézilabda Bajnokok Ligájában

68

Megtartották pénteken a női és férfi kézilabda Bajnokok Ligája 2018/2019-es csoportjai­nak sorsolását. A nőknél egy román–magyar párharc már biztos, de amennyiben a CSM Craiova túljut a selejtezőn, úgy lesz még egy magyar–román párharc a csoportkörben. A férfiaknál a Veszprém nagyon nehéz, a Szeged és a Bukaresti Dinamo pedig közepesen nehéz csoportba került.

Pénteken Bécsben sorsolták ki a női, illetve a férfi kézilabda Bajnokok Ligája 2018/2019-es idényének csoportköreit. A nőknél biztosan lesz egy magyar–román párharc, de egy második is összejöhet, ám ami magyar szempontból a legrosszabb, hogy a Győr és a Ferencváros – amennyiben túljut a csoportkörön – azonos ágra került, így minden bizonnyal összekerülnek a középdöntőben.
A nőknél a lebonyolítás nem változik, a csoportokból három csapat jut tovább a középdöntőbe, majd az így kialakult két hatos csoportból pedig az első négy játszik keresztbe oda-visszavágós alapon a budapesti négyes döntőbe jutásért. A csoportban nem sorsolhatták össze a két magyar csapatot, de egy ágra kerültek. Az A-B ág valamivel könnyebbnek tűnik, így ha jó pozícióban zár a két magyar csapat a középdöntőben, akkor a nyolc között egyszerűbb ellenfél is jöhet. A CSM Bukarest egyből a főtáblára jutott, ám a CSM Craiovának selejtezőt kell játszania. Az oltyán csapat a 2. selejtezőcsoportba került, ahol a horvát HC Podravka Vegeta, a török Muratpasa Belediyesi és a szerb ZORK Jagodina ellen játszik, csoportgyőzelem esetén a craiovaiak a BL harmadik csoportjában szerepelhetnek majd. Az 1. selejtezőcsoportban a né­met SG BBM Bietigheim, a lengyel MKS Perla Lublin, az olasz Jomi Salerno és a spanyol Super Amara Bera Bera kapott besorolást, a csoportgyőztes a BL főtábláján a D jelű négyesbe kerül.
A női BL csoportbeosztásai: A csoport: Buducnost Podgorica (montenegrói), Metz HB (francia), Odense HC (dán), Larvik HK (norvég); B csoport: Rosztov-Don (orosz), Köbenhavn HB (dán), IK Sävehof (svéd), Brest Bretagne (francia); C csoport: Győri Audi ETO KC, Thüringer HC (német), Krim Mercator Ljubljana (szlovén), a 2. selejtezőcsoport győztese; D csoport: Bukaresti CSM (román), Vipers Kristiansand (norvég), FTC-Rail Cargo Hungaria, az 1. selejtezőcsoport győztese.
A férfiaknál a két magyar és a román csapatok közül a Veszprém nagyon nehéz csoportba került, a Szegednek és a Bukaresti Dinamónak viszonylag könnyebb dolga lehet, de számukra sem lesz egy menetelés a Bajnokok Ligája. Érdekesség, hogy a Veszprém megkapta az előző három BL-győztest, emellett az ebben a csoportban szereplő összes csapatról elmondható, hogy az előző szezonban megélte az egyenes kieséses szakaszt.
Az A és a B csoport első hat-hat helyezettje jut a rájátszás első fordulójába, ahol a két csoportelsőnek nem kell pályára lépnie. A kieséses szakasz első köréhez két együttes csatlakozik még a gyengébb együtteseket felvonultató C és D csoportból. A negyeddöntőben aztán a hat párharc győztese, valamint az A és B csoport első helyezettje szerepel majd. A négyes döntőt jövő tavasszal ismét Kölnben rendezik.
A férfi BL csoportbeosztásai: A csoport: Vardar Szkopje (macedón), Kielce (lengyel), Barcelona (spanyol), Meskov Breszt (fehérorosz), Telekom Veszprém, Montpellier (francia), Kristianstad (svéd), Rhein-Neckar Löwen (német); B csoport: Paris Saint-Germain (francia), Mol-Pick Szeged, Flensburg (német), Skjern (dán), PPD Zágráb (horvát), Motor Zaporizzsja (ukrán), Celje (szlovén), Nantes (francia); C csoport: Metalurg Skopje (macedón), Silkeborg (dán), Sporting CP Lisszabon (portugál), Besiktas Isztambul (török), Csehovszkije Medvegyi (orosz), Tatran Presov (szlovák); D csoport: Wisla Plock (lengyel), Ademar León (spanyol), Elverum (norvég), Thun (svájci), Dinamo Bukarest), Riihimäen Cocks (finn).

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.