csütörtök, november 26, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Román–magyar meccs a vébén

Kisorsolták a női kézilabda-vi­lág­bajnokság csoportkörét, amelyben Románia és Magyarország egy csoportba került. A Japánban rendezendő torna egyben kvalifikációs esemény is a jövő évi tokiói olimpiára.

A magyar női kézilabda-válogatott Romániával, Spanyolországgal, Kazahsztánnal, Szenegállal és Montenegróval került azonos csoportba a Japánban sorra kerülő decemberi olimpiai kvalifikációs világbajnokság sorsolásán.
Kim Rasmussen szövetségi kapitány csapata a második kalapból várta a pénteki, tokiói sorsolást, amelynek során a románokat kapta az első kalapból, így az olimpiai bajnok oroszokat, valamint a világ- és Európa-bajnok franciákat is elkerülte. A montenegróiakat a harmadik, a spanyolokat a negyedik, a szenegáliakat az ötödik, a kazahokat pedig a hatodik kalapból sorsolták a C csoportba.
Minden csoportból az első három helyezett jut a középdöntőbe, onnan pedig az első két-két csapat kerül az elődöntőbe. A magyar együttes a középdöntőben a D csoport továbbjutóival találkozhat.
A házigazda Japán és az Európa-bajnok Franciaország mellett a világbajnok indulási jogot szerez a jövő évi, tokiói olimpiára, a 2–7. helyezettek pedig selejtezőt játszhatnak, akárcsak a legutóbbi Európa-bajnokság azon két legjobb csapata, amely a vb-n nem kerül a hét közé.
A világbajnokság csoportbeosztása: A: Hollandia, Norvégia, Szlovénia, Szerbia, Angola, Kuba; B: Franciaország, Dánia, Németország, Koreai Köztársaság, Brazília, Ausztrália; C: Magyarország, Románia, Spanyolország, Kazahsztán, Szenegál, Mon­tenegró; D: Oroszország, Svéd­ország, Japán, Argentína, Kí­na, Kongói DK.

HN-összeállítás

Kapcsolódó cikkek:

14,234RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb