péntek, november 27, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Román bajnokkal erősítettek

Augusztus elején kezdték el a felkészülést a soron következő bajnoki idényre a Szé­kelyudvarhelyi ISK-FSK asztalitenisz-csapatai. A Szuperliga nyitányára és az Európa Kupa csoportkörére készülő felnőttek többszörös román bajnokkal erősítették meg a keretüket.

Díjazzák a Székelyudvarhely Kupa legkisebbjeit

Gőzerővel készül az előttük álló feladatokra a Székelyudvarhelyi ISK-FSK asztalitenisz felnőttcsapata, amely véglegesítette keretét a közeledő román bajnokságra, azaz a Szuperligára, illetve a spanyolországi Európa Kupa csoportkörre.
„Egy kiváló játékossal bővül az idei szezonban szuperligás csapatunk, a besztercei származású Filimon Ovidiu Lucian örömmel fogadta el a klub felkérését, hogy az érmes pozíciókért szálljunk harcba. Lucian eredménylistája nagyon hosszú, eddigi huszonkét éves profi karrierje során többször volt ifi és felnőtt román bajnok, egyéniben, párosban, vegyespárosban és csapatban, ifjúsági és felnőtt válogatottként is dobogóra állhatott Európa-bajnokságokon. Érkezésével biztos erősödni fog a csapat, a harmadik szuperligás szezonban a klub célkitűzése a felső rájátszásba való kerülés, valamint elcsípni ismét az Európa Kupában való indulás jogát” – áll a csapat közleményében.
A székelyudvarhelyiek a 2019–2020-as szezonban a következő felállításban szerepelnek a román Szuperligában: György Szilárd, Sebastian Loso, Tamás Szabolcs, Cservik Krisztián, Filimon Lucian, György István edző-játékos.
Az Európa Kupában szeptember 14–15. között állnak asztal mögé, hogy megpróbálják kiharcolni a továbbjutást és a csoport első két helyén végezzenek. A tornát Spanyolországban rendezik, ahol a házigazda Universidad De Burgos mellett a Fortune Kijev (ukrán), a DT Saint Hubert Bridel (luxemburgi) és az OMIS Harkov (ukrán) csapataival kell megküzdjenek.

Asztal mögé álltak a fiatalok
Kilencedik alkalommal rendezték meg a székelyudvarhelyi Városi Sportcsarnokban a nemzetközi asztalitenisz utánpótlástornát. Az őszi szezont felvezető kétnapos rendezvényen ezúttal is jelen voltak román élvonalbeli játékosok, szerb, magyar és angol sportolók. A torna remek felkészülést jelentett minden résztvevő számára, a két nap alatt közel háromszáz mérkőzés zajlott le. A dobogós helyezettek érmet, kupát, oklevelet és édességet kaptak.
Eredmények: 2003–2004-es kor­osztály: 1. Vetésy Norbert (ISK Szé­kelyudvarhely), 2. Karácsony Dániel (ISK Szé­kely­ud­varhely), 3. Jenei Barnabás ISK (Székelyudvarhely) és Lazici Ste­fan (Ada);
2005–2006-os korosztály: 1. James Hamblett (Urban TTC), 2. Joseph Hunter (Urban TTC), 3. Chelmus Ionuț (NMSK Kéz­di­vásárhely) és Köllő Ábel (Szerencs); 2007–2008-as korosztály: 1. Kiss Bence (ISK Székely­ud­varhely), 2. Boroica Alexandru (CSTA Bukarest), 3. Fekete Tamás (NMSK Kézdi­vásárhely) és Bedő Bálint (ISK Székelyudvarhely); 2009–2010-es korosztály: 1. Ior­dan Alexandru (CSTA Bukarest), 2. Toró Dávid (ISK Szé­kely­udvarhely), 3. Sima Daniel (CS Mioveni) és Sebők Márton (ISK Székelyudvarhely); 2010-es és kisebb korosztály: 1. Sárkány Levente (ISK Székelyudvarhely), 2. Gelei Kristóf (ISK Székely­udvarhely), 3. Balázs Hunor (ISK Székely­udvarhely).

HN-összeállítás

Kapcsolódó cikkek:

14,237RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb