RMDSZ: tisztújítás Udvarhely­széken

Bíró: A közösségnek éreznie kell, hogy sikeres

105

Új elnöke és elnöksége van az RMDSZ Udvarhelyszéki Szervezetének. Az április 19-i tisztújításon Bíró Barna Botondnak szavazott bizalmat a küldöttek nagy többsége. A fiatal elnök mandátuma négy évre szól, ez idő alatt lendületes, erős szervezetben az egyének boldogulását is segítő sikeres közösségért kíván dolgozni.

Bíró Barna Botond székfoglalója. Új korszak kezdete Fotó: Csedő Attila

Verestóy Attila szenátor ez év januárjában bekövetkezett halálával területi elnök nélkül maradt az RMDSZ Udvarhelyszéki Szervezete, a tisztújító küldöttgyűlés összehívását ezt tette szükségszerűvé. Az április 19-i, múlt csütörtöki eseményen jelen volt Kelemen Hunor, az országos szövetség elnöke és Antal Lóránt udvarhelyszéki szenátor is. Köszöntőbeszédében Kelemen hangsúlyozta: az udvarhelyszéki szervezet az egyik legerősebb bázis, meghatározó szerepet töltött és tölt be, kiemelt szerepet játszott és játszik az elkövetkezendőkben is a romániai magyar közösséget érintő döntések meghozatalában és azok megvalósításában is.
– A politikában nincsenek egyéni sikerek. Minden egyes siker mögött ott kell lennie a közösségnek. Ahhoz, hogy a közösséget magunk mellé tudjuk állítani, újra kell teremteni, meg kell erősíteni a bizalmat. Úgy gondolom, hogy ezt csak akkor lehet, ha őszintén beszélünk, ha mi, politikusok a közélet dolgaival foglalkozunk és kevésbé egymással” – fogalmazott.
Elődjének, néhai Verestóy Attila szenátornak a munkásságát is értékelte, köszönte az éves tevékenységi beszámolójában Antal Lóránt, aki a fiataloknak a területi szervezetben való szerepvállalását is méltatta.
A területi elnöki tisztségre az április 12-i határidőig egyetlen jelölt, Bíró Barna Botond jelentkezett, így az ő neve szerepelt a szavazólapokon. A voksolást megelőzően a jelölt ismertette programját, kifejtve, hogy egyik legfontosabb feladatának a közösségért való munkát tekinti.
– Sok munka lesz, amit el kell végeznünk, a legfontosabb az, hogy tudjuk megszilárdítani közösségünk önazonosságát, hogy tudjuk megerősíteni és megtartani azt az összefogást, ami Ud­var­helyszékre jellemző. A közösségnek éreznie kell, hogy sikeres. A közösség sikere maga után vonja az egyének boldogulását is – fogalmazott Bíró, aki szerint nem szabad veszni hagyni a szellemi, épített örökséget, az iskolákat, az egyházakat, hiszen „intézményeiben is él a nemzet”.
Hangsúlyozta, hogy kiemelt fontossággal kell kezelni a vidékfejlesztést, fel kell mérni az adottságokat, a lehetőségeket, és ezekhez mérten kell átfogó középtávú vidékfejlesztési stratégiát kidolgozni.
– Mi nem a célnál, hanem újabb rajtnál vagyunk, és arról kell döntsünk, hogy együtt indulunk-e el ezen az úton. Akkor tudunk sikeresek lenni, ha együtt megyünk előre. Az út, amelyen el kell induljunk, nincs mindig kikövezve, sok esetben mi kell továbbépítsük, nekünk kell megtalálnunk az irányt. Ha ez sikerül, akkor a jövőben is erős Udvarhelyszékről, erős udvarhelyszéki közösségről tudunk beszélni – fogalmazott Bíró.
A titkos szavazásnál Bíró Barna Botond összesen 158 támogató, illetve 6 ellenvoksot kapott, így a küldöttgyűlés őt bízta meg, hogy a következő négy évben vezesse RMDSZ Udvarhelyszéki Szervezetét. A választás eredményének kihirdetése után a fiatal elnök – az ügyvezető elnök kivételével – nevesítette a széki szervezet elnökségét: Albert Csaba, Antal Lóránt, Arros Orsolya, Asztalos Ferenc, Bálint Elemér, Bokor Sándor, Csáki Péter, Derzsi László, Erőss József, Gyerkó Levente, Imre Gábor, Rafai Emil, Rigó Mihály, Sebestyén Csaba.

Lázár Emese

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek