Ritka, de sikeres műtét

Közel 8 kg-os daganat

276

Ritkán előforduló, nagyra növekedett, közel 8 kg súlyú melldaganatot operáltak ki sikeresen 44 éves Kovászna megyei páciensből a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházban, múlt kedden.

Az úgynevezett phyllodes-tumor ritkán előforduló daganat, a melldaganatok 1 százalékát teszi ki. A 44 éves, Kovászna megyei páciens Csíkszeredában, dr. Lőkös Barna Csaba sebész főorvosnál jelentkezett szakorvosi vizsgálatra a bal mellét érintő, nagyra nőtt daganat miatt. A dr. Holló Gergely onkológus szakorvossal végzett konzultáció nyomán a szakemberek a Tru-Cutbiopszia eredménye szerint jóindulatú daganat sürgős eltávolítása mellett döntöttek. A műtét június 11-én zajlott le a csíkszeredai kórházban, a daganatot háromórás beavatkozás során távolította el dr. Lőkös Barna Csaba sebész főorvos, dr. Székely Tamás, illetve Both Éva és Bucur Cristina asszisztensek segítségével. A műtét altatóorvosa dr. Bartha István volt, neki Netedu Angela asszisztált.
Az eltávolított daganat 7900 grammos volt, az 57 kilogrammos páciens testsúlyának több mint 10 százalékát tette ki. A műtét jól sikerült, minimális vérveszteség mellett el tudták távolítani a daganatot és sikerült lezárni a hozzá futó nagy ereket is. A műtét során ki kellett metszeni a mellizomzat egy részét, de lehetőség szerint helyreállították a daganat által elnyomott mell formáját. A páciens jól van, június 12-én már felkelt. A daganatot szövettani vizsgálatra küldték, várják ennek az eredményét.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek