Ringató születendő gyermekeknek

Vándorbölcső gyergyóvidéken

63

Hét bölcsőt adtak át vasárnap a gyer­gyószentmiklósi Szent Mik­lós-templomban a Székelyföldi Ván­dorbölcső program keretében. Gyer­gyóvidéki családok használhatják születendő gyermekük számára a bölcsőt.

ASzékelyföldi Vándorbölcső programot Sepsiszéki Nagy Balázs néprajzkutató indította el a Gyarapodó Magyarság mozgalom keretében, együttműködve a magyarországi Három királyfi, három királylány mozgalommal, újabban a Nemzetstratégiai Kutatóintézet égisze alatt működik.
Vasárnap a gyergyószentmiklósi Szent Miklós-templomban hét bölcső talált gazdára. Az ötletgazda elmondta, második gyereke megszületését követően az orvosok azt mondták feleségének, újabb várandósságot nem bírna ki a szervezete, idén májusban mégis megszületett kisfiuk. Őt már bölcsőben ringatták. Elmondta azt is, családjukban az apa és a két nagyobb gyermek unitárius vallású, az anya református, a legkisebb gyermek katolikus.
– Székelyföldön a felekezeti különbség nem szabad hogy megosztó legyen – fogalmazott Sepsiszéki.
A kiosztásra kerülő bölcsők adományozók jóvoltából készültek, ezúttal ausztráliai magyarok finanszírozták. A bölcsőt hat hónapig használhatják új tulajdonosaik, majd más családok kapják meg azokat. Mint elhangzott, a bölcsőben való ringatás az anyaméhben megszokott mozgásra emlékezteti az újszülöttet.

Lázár Hajnal

Akár ez is tetszhet
1 hozzászólás
  1. […] Lázár Hajnal/Hargita Népe […]

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek