RibOn szövetkezet: piacra viszik a magas minőségű ribiszketermékeket

83

Partneri együttműködésre kérik a székelyföldi ribiszketermelőket, és a célra létrehozott szövetkezet nevét viselő márkanév alatt kínálják a bio nyersanyagból készült kiemelt minőségű egészségjavító termékeiket – tudtuk meg János Ferdinánd csíkmadarasi vállalkozótól, a RibOn Szövetkezet megálmodójától. A kertészszakember leszögezte: nem egyszerű feldolgozású termékeket – például palackozott ribiszkeszörpöt – kínálnak, hanem magas hozzáadott értékeket képviselő termékeket, gyógykészítményeket. Komolyságukat jelzi, hogy a RibOn csapatban vegyész, gyógyszertechnológus és génsebész is található.
– Saját brandet alkottunk, komoly szürkeállománnyal rendelkezünk és komoly termékeket kínálunk. Együtt keressük a fejlődést, az innovációt. A márkánkat is csak azok a termékek viselhetik, amelyek prémium kategóriát képviselnek. De nincs bezárva az ajtó: partnerségi viszonyba keresünk olyan öko-, biotermelőket, akik részt kívánnak venni a ribiszke termelésében, ugyanakkor azokat is szívesen bevesszük a csapatba, akik valamilyen régi, őshonos recept alapján értékes, prémium minőségű termékeket állítanak elő. Segítünk termékeik márkázásában és piacra juttatásában is – fogalmazott lapunknak János Ferdinánd, akivel a február végi, háromnapos, csíkmadarasi Kertészeti Szakmai Napok és Konferencia ideje alatt beszélgettünk.
A szövetkezethez csatlakozni kívánó vagy partneri együttműködésre törekvő termelők János Ferdinándhoz fordulhatnak: az új szövetkezeti tagok felvételéről azonban az alapító tagok közösen döntenek. A frissen alakult RibOn szövetkezet jelenleg öt tagot számlál, de a szakember nem is szeretné, hogy tagságuk „milliósra” bővülne. A hangsúlyt a hatékonyságra, az értékre és az innovációra helyezik, a célt pedig olyan termékek előállítása képezi, melyek az egészségmegőrzést és az egészséges életmódot szolgálják.
– Megpróbáljuk az immunrendszerünket azokkal a kincsekkel erősíteni, amelyeket a helyi, székelyföldi adottságok szerint termeszthető bogyós gyümölcsökből állíthatunk elő. A termékeink iránt Magyarországról is érdeklődnek, sőt, olyan szintű kereslet mutatkozik, amit mennyiségileg jelenleg nem tudunk kiszolgálni. Akkor tudunk tovább lépni a piacon, ha megtaláljuk a ribiszkét megfelelő mennyiségben és minőségben előállító termelőket – hangsúlyozta lapunknak János Ferdinánd.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek