Repülőt és tengeralattjárót szerezne be Fifor

59

Románia újabb négy darab F16-os repülőgéppel szeretné kiegészíteni a repülőrajt, és további 36-ot szeretne a későbbiekben vásárolni, nyilatkozta tegnap Mihai Fifor (képünkön) védelmi miniszter. A tárcavezető három tengeralattjárót is ígért, ezek beszerzése 2020 után kezdődhet el.

Tegnap a védelmi minisztérium székházában tartott sajtókonferencián a szaktárca vezetője kifejtette: jelenleg a román tengeri haderők a beszerzendő tengeralattjárók típusát, technikai ismérveit veszik fontolóra, ezt követően a Legfelsőbb Védelmi Tanácsnak, majd a parlamentnek kell elfogadnia a javaslatot. Fifor azt is elmondta, hogy véleménye szerint három tengeralattjáró beszerzése indokolt, és a megvásárlás folyamata 2020 után kezdődhet el.
Nemcsak vízen, hanem a levegőben is erősítené a flottáját Románia.
„Szeretnénk kiegészíteni a repülőrajt négy darab F16-os géppel. További 36 repülőgépet vásárolnánk, amelyeket az Amerikai Egyesült Államoktól szereznénk be, és kértük, hogy közöljék, van-e erre lehetőség. Egyelőre várjuk válaszukat, mert nem úgy van, hogy egyik napról a másikra vásárolsz F16-osokat” – tájékoztatott Fifor.
A védelmi tárca vezetője részletezte az F16-osok megvásárlásának lépéseit. „Először kérelmezed és megmondják, hogy van-e egyáltalán repülőgépük, ha van, akkor milyen árban. Csak ezután lehet elkezdeni a tárgyalásokat. Várjuk a választ” – tette hozzá a miniszter.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek