Rendőrségi akciók Székelyudvarhelyen

30

Egy héten át az erőszakos cse­lekmények megelőzését, a tör­vénytelen kereskedelem vissza­­szorítását és a közúti fegyelem megerősítését célzó akciót hajtottak végre Székely­udvarhelyen. A rendőrség közleménye szerint a lakosság biztonsága érdeké­ben végzett akció során 17 bűn­cselekményt fedtek fel, 510 kihágás esetében róttak ki bírságot összesen mintegy 270 ezer lej értékben.

A székelyudvarhelyi közrend biztosítása érdekében egy héten át az erőszakos cselekmények megelőzése, a törvénytelen kereskedelem visszaszorítása és a közúti fegyelem megerősítése érdekében nagyarányú akciót hajtottak végre a rendőrök. A közrend és a közbiztonság terén 4 esetben jártak el veszélyes eszközök jogtalan viseléséért, 14 büntetést róttak ki 20 900 lej értékben. Két személy nem tudta igazolni magát, és hat felügyelet nélküli kiskorút azonosítottak az akció során – ez utóbbiakat átadták családjaiknak. Három házkutatást is végeztek a rendőrök, és elkobzás céljából visszatartottak 7 mobiltelefont és egy laptopot, amelyek származását nem tudták igazolni.
A közúti ellenőrzések során 17 bűncselekményt állapítottak meg és 473 kihágási bírságot róttak ki, összesen 170 650 lej értékben. Kiegészítő intézkedésként a rendőrök visszatartottak 25 gépkocsivezetői jogosítványt, ebből 11-et ittas vezetésért, ugyanakkor bevontak 28 forgalmi engedélyt is különböző kihágásokért.
A kereskedelmi tevékenységet is ellenőrizték a rendőrök: 38 kereskedelmi egységet kerestek fel, 2 bűncselekményt állapítottak meg és 23 bírságot róttak ki kihágásokért összesen 77 000 lej értékben és elkoboztak összesen 2150 lej értékű árut.
Ugyanakkor a rendőrök azonosítottak egy 21 éves szatmárnémeti fiatalt, aki ellen országos körözést adtak ki korábban és aki Székelyudvarhelyen bujkált, így próbálva elkerülni a lopásért és minősített lopásért kiszabott börtönbüntetésének letöltését.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek