Rendőrség: a majális nem szerepel a katonai rendeletekben, mint kijárási indoklás

1 146

A rendőrség arra kéri az állampolgárokat, hogy május elsején maradjanak otthon.

Illusztráció

– A hagyományos május 1-jei piknikezés nem szerepel a katonai rendeletekben semmilyen kijárás okaként – arra kérünk mindenkit, hogy mindannyiunk érdekében maradjanak otthon! – nyomatékosít üzenetében a rendőrség, amely közli azt is: kint lesznek az utakon, ott lesznek a vonatokon, és ellenőrizni fogják, hogy ki, milyen indokkal, hová utazik a hétvégén.

Frissítés

Rendőr- és csendőrjárőrök fognak ellenőrzéseket tartani az előttünk álló hosszú hétvégén, hogy meggyőződjenek arról, hogy a polgárok kizárólag a katonai rendeletekben megjelölt indokokkal hagyták el otthonukat – közölte mai sajtóértekezletén Monica Dajbog, az Országos Rendőr-főkapitányság (IGPR) szóvivője.

– A járőrök egyik fő feladata, hogy kiszűrjék azokat, akik a katonai rendeletekben előírtaktól eltérő okokból kívánnak utazni, és így hozzájárulhatnak az új koronavírus terjedéséhez – fejtette ki Dajbog.

A hétvégén mintegy 36 ezer rendőr és csendőr teljesít majd szolgálatot, akikhez helyi rendőrök is csatlakoznak.

– A járőrök sűrűbben lesznek azokon a helyeken, ahol más körülmények között tömegrendezvények szoktak lenni május 1-jén – mondta el a szóvivő.

Ugyanakkor ellenőrizni fogják, hogy senki ne hagyja el a karanténközpontokat.

A rendőrség szokásos egységeit kutyás és lovas rendőrök is segítik, a közlekedést helikopterekből is felügyelik – részletezte Monica Dajbog.

HN-információ/Agerpres

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.