Rendőr sérült meg az összetűzésben

Fűlopás gyanúja miatt igazoltattak

135

Egyenruhás, szolgálatban intézkedő helyi rendőrt ütöttek le a téglagyári romatelep szomszédságában szombaton este Gyer­gyó­szentmiklóson – erről tájékoztatott hétfőn este a Gyer­gyó­szent­miklósi Polgárőrség kö­zösségi oldalán. A rendőrök fi­gyel­meztető lövéseket adtak le, hogy megakadályozzák a helyzet elfajulását.

A polgárőrség tájékoztatása szerint a kaszálótulajdonosok bejelentésére kivonult helyi rendőrök tetten értek három csoportot, akik 3 lovas szekérrel a téglagyár közelében lévő gazdák kaszálójáról füvet loptak. Megpróbálták igazoltatni a tetten ért öt személyt, hárman azonban elszaladtak. A helyi rendőrök az állami rendőrség segítségét kérték, az elmenekülők közben társaikkal együtt tértek vissza.
Fórika Krisztina, a városháza szóvivője elmondta, a helyi rendőrök arról tájékoztatták, hogy több mint negyven személy védte társait lapáttal, bottal a kezükben, egy helyi rendőrt lapátnyéllel fejbe is ütöttek, kórházi kezelésre szorult, állapota nem súlyos. Közben rendőrökből és csendőrökből álló csapat érkezett a helyszínre, figyelmeztető lövéseket adtak le, hogy megakadályozzák a helyzet elfajulását. A tömeg szétszaladt.
Az önkormányzat évekkel ezelőtt rendelkezett arról, hogy amennyiben valakit fűlopáson érnek vagy állatai magánterületen legelnek, akkor szekerét elkobozzák, állatait pedig a mellékgazdaság kertjébe hajtják. A szombati összetűzésben azonban nem tudták befogni a lovakat – közölte a szóvivő.
Az ügy kapcsán lopás és testi sértés miatt indult eljárás. Gheorghe Filip, a Hargita Megyei Rendőrség szóvivője azt mondta, nyomoznak az összetűzés ügyében, vannak gyanúsítottak, meg kell állapítaniuk, pontosan kik vettek részt benne és mit követtek el.
A környéken lakók azt mondták, hallották a lövéseket, nem tudták, mi történhetett, volt, aki kiszaladt az utcára szétnézni. Más viszont azt mondta, gyakran van a romatelep környékén hangoskodás, s ilyenkor nem is merne kimenni az utcára, mert fél a csoportosan arra járó romáktól. Egy Kárpátok utcai lakos azt mondta, a fűlopást már többször jelentették, pénteken is a helyszínen jártak a helyi rendőrök, de akkor nem sikerült tetten érniük senkit.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.