kedd, december 1, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Rendkívüli ülés: Költségvetés-kiegészítést fogadtak el

Költségvetés-kiegészítésről döntött a testület

Jelentős összeggel egészül ki Gyergyószentmiklós költségvetése a kormány tartalékalapjából. A tanács szerdai ülésén döntött arról, hogyan használja fel a pénzt.

Rendkívüli tanácsülésen el­hangzott, 2,9 millió lejt kap a gyergyószentmiklósi önkormányzat működési költségek fedezésére. Nagy Zoltán polgármester azt mondta, költségvetés-kiegészítés nélkül az év utolsó hónapjaiban a fizetéseket nem tudták volna biztosítani, valamint a különböző számlákra sem jutott volna. Így az év végéig zökkenőmentes lesz az önkormányzat működése, biztosítani tudják a városháza és alintézmények dolgozóinak bérét, az ingatlanok fenntartási költségeit, illetve egyéb fizetnivalókat.
Befoglalták a város költségvetésébe a kormány tartalékalapjából kapott 2,2 millió lejt is. Ezt célirányosan a fűtőműnek irányozta elő a kormány, a hőszolgáltató vállalat ebből rendezheti felhalmozott adósságait, illetve be tudja szerezni az idényre szükséges fűtőanyagot, hogy folyamatos szolgáltatást tudjon biztosítani.
A tanácsülésen elhangzott, jelentős összeg érkezik a megyei önkormányzattól is, amelyet fejlesztésekre költhet a város. Ennek felhasználásáról egy következő tanácsülésen határoznak majd.
Adókedvezményről is döntöttek az ülésen: eltörlik a büntetőkamatot azon magán-, illetve jogi személyek, akik a 2018 év végéig felgyűlt adósság alapösszegét december 15-ig törlesztik, így „tiszta lappal” kezdhetik az új esztendőt. Több száz magánszemély és jó néhány vállalkozás és szervezet számára jelentős kedvezményt jelent ez.

Lázár Hajnal

Kapcsolódó cikkek:

14,238RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb