Rendkívüli ülés Gyergyószentmiklóson – Finanszírozásról döntöttek

76

Rendkívüli ülést tartott kedden Gyergyószentmiklós önkormány­zati testülete, amely főként belföldi hitelből való fi­nan­szí­rozások jóváhagyásáról döntött.

Len Emil alpolgármester ismertette, még 2008-ból van egy hitelkeret, amelyet az egykori Carpatica Bank hagyott jóvá, a jelenlegi Patria Bank pedig beleegyezett, hogy az akkori keretösszeg fennmaradt részét felhasználhassa a város. Mint az alpolgármester részletezte, az egykori keretösszeg 8,6 millió lej volt, amelyből 1 millió 768 000 lej maradt meg. A testület elfogadta, hogy az összegből befejezzék az Arany János, Fogarassy Mihály és Cloșca utcák teljes, valamint a Rákóczi Ferenc utca részleges felújítását. Ugyanebből az összegből ipari ingatlant – épületet és területet – vásárol a város, erre is rábólintottak tegnap.
Mindezek mellett, egy szerződés megkötésének jóváhagyását is elfogadták a Hargita Megyei Mezőgazdasági Igazgatósággal, így az elhangzottak szerint a legeltetési kérdések ezentúl a megyei intézmény hatáskörébe tartoznak.

Kertész László

A cikk a Hargita Népe március 29-i számában jelent meg.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek