Rendkívüli tanácsülés Csíkszeredában: Új szabályozó a helyi rendőrség munkatársainak kiválasztására

117

Két határozatot fogadott el Csíkszereda Megyei Jogú Város Ön­kor­mányzati Testülete tegnapi rendkívüli ülésen: egyet a költség­vetéshiány lefödéséről, másikat a helyi rendőrség vezető tisztségeinek és végrehajtó személyzetének versenyvizsgájáról.

Ülésezik a testület. Operatív döntés                                                                               Fotó:Szilágyi Dalma-Orsolya

Csíkszereda Megyei Jogú Város Ön­kor­mány­zati Tes­tületét rendkívüli ülésre hívták össze tegnap. A tanácskozás napirendjén két határozattervezet szerepelt: egyik a Csíkszereda város 2019 évi költségvetésében a fejlesztési rész hiányának az előző évek többletéből való végleges lefödéséről, másik pedig a helyi rendőrség vezető tisztségeinek és végrehajtó személyzetének betöltését szolgáló versenyvizsga megszervezéséről és lebonyolításáról rendelkező szabályzó jóváhagyásáról és a részvételi kritériumok megállapításáról.
A testület jelen lévő tagjai jóváhagyták a költségvetés fejlesztési része hiányának az előző évek többletéből való kiegészítését, összesen mintegy 21 millió lej értékben.
Az ülés második napirendi pontjaként a helyi rendőrség tisztségei betöltése módszertanában eszközöltek módosításokat. Az, aki a csíkszeredai helyi rendőrség igazgatói tisztségét szeretné betölteni, az ország nyelve mellett kell ismernie a lakosság zöme által használt nyelvet, a magyart is, valamint kell tudnia biciklizni.
− A helyi rendőrség nem bűnüldöző szerv, így autó helyett biciklivel fognak közlekedni a városban, és valószínű, hogy gyorsabban is tudnak vele majd haladni – emelte ki Füleki Zoltán, Csíkszereda alpolgármestere.

Szilágyi Dalma-Orsolya

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek