Rendhagyó köszöntő

Minden szeptemberben nehéz a kisgyermeknek az iskolakezdés gondolata. Így volt 1969-ben is, amikor a zene és képzőművészeti iskola nyitotta meg kapuit Csíkszeredában.
A város életében új lehetőség nyílt sok tehetséges kisdiák számára.
Ma, az 50. tanévkezdéskor az iskola impozáns, új épületében, büszkélkedve régi tanítványai sikerével a zene és képzőművészet terén nyitja meg kapuit.
Mit is kívánhatnék az iskola első tanítójaként, aki a nehéz időkben sok gonddal indult egy nemes cél érdekében, újat teremteni harminc kisiskolással és tanáraival.
Kívánom, hogy sok örömmel és szeretettel lépjenek az új iskolába, ahol a zenével és képzőművészettel való ismerkedés jó tanulással párosuljon, hogy a következő ötven év is sikerekben gazdag legyen, csillogó ékköve maradjon városunknak, ahol Kodály Zoltán, Bartók Béla és Nagy István szelleme mutassa az utat a jövő felé.

Both Erzsébet nyugalmazott tanító, Csíkszereda

Levélbontás oldalunkon az írásokat, leveleket szerzőik előzetes hoz­zá­járulása nélkül, mondanivalójuk tiszteletben tartásával, esetenként rövidítve jelentetjük meg. Az itt megjelent vélemények nem feltétlenül azonosak a szerkesztőségével.