2021, január 15, péntek.

Rendezési tervet fogadtak el

Tizenegy igen és egy nem szavazattal elfogadta a városi tanács a városi stadion környékének zonális rendezési tervét (PUZ) tegnapi rendkívüli ülésén.

Ülésezik az önkormányzati testület. Rendezési terv – még egyszer Fotó: Balázs Árpád
Ülésezik az önkormányzati testület. Rendezési terv – még egyszer Fotó: Balázs Árpád

[dropcap]A[/dropcap]mint arról korábban beszámoltunk, a június 26-i rendes havi önkormányzati ülésen elhalasztották a Stadion megnevezésű zonális rendezési terv elfogadását, ugyanis nem készült el a környezetvédelmi jóváhagyás. Időközben megkapták a környezetvédelmi engedélyt, így tegnap rendkívüli tanácsülésen fogadták el az övezeti rendezési tervet annak érdekében, hogy a kivitelező minél hamarabb nekiláthasson az építési munkálatoknak: a labdarúgópálya mellett egy 800 férőhelyes, fedett lelátó, illetve egy 150 férőhelyes bentlakás építésének.
A rendkívüli ülésen Somay Péter, MPP-s önkormányzati képviselő kifogásolta, hogy az eredetileg zöldövezetnek nyilvánított területen már eddig is meghaladta a beépítettség a törvényes határt, illetve hogy a létesítmény funkciói sem feltétlenül összeegyeztethetők.
Albert Sándor főépítész válaszában kifejtette, épp a felsorolt aggályok indokolták a rendezési terv létrejöttét. Hozzátette, ezzel az övezeti rendezési tervvel korrigálják a 2012-es és a korábbi általános rendezési terv hibáját, amelyben a területet sportcélú zöldövezetként határozták meg, holott a területen egyetlen fa sem található. Mivel a környezetvédelem is elfogadta ezt a változatot, immár nincs akadálya a beruházásnak.

Háromszéki Eszter

Kapcsolódó cikkek:

14,310RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb